Mozzarelové karbenátky

Petrusia
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 10
Příprava: 10 minut
Vaření: 30 minut
Obměňte klasické karbenátky sýrem a zeleninou, budou šťavnatější a odlehčené.
Ze směsi tvořte karbenátky aspoň 1 cm vysoké
Odlehčete klasické karbenátky přidáním zeleniny
Mozzarelové karbenátky

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
697 KJ
tuky
12 g
bílkovina
12 g
nasycené mastné kyseliny
4 g
sacharidy
2 g
lepek
1 g
vápník
24 mg
fosfor
23 mg
sodík
14 mg
cholesterol
12 mg
draslík
11 mg
hořčík
9 mg

Ingredience

  • 500 g mletého masa vepřového
  • 125 g mozzarely
  • 1 vejce
  • 1/2 cukety
  • 2 lžíce strouhanky
  • sůl
  • pepř
  • bazalka
  • koření na mleté maso

Postup:

  1. Ve větší míse rozmíchejte mleté maso tak, aby nebylo slepené.
  2. Podle chuti jej okořeňte - vhodné je koření určené na mleté maso, určitě nevynechejte sůl a pepř. Můžete použít i bylinky, např. bazalku. Kdo má rád pikantní, jistě přisype i trochu chilli, nebo pálivé papriky.
  3. Maso důkladně promíchejte, nejlépe rukama, aby se koření dostalo do všech částí.
  4. Mozzarelu nakrájejte nadrobno.
  5. Cuketu omyjte a nastrouhejte i se slupkou nahrubo.
  6. Do masa vmíchejte rozšlehané vejce, cuketu a mozzarelu.
  7. Nechejte chvíli odstát, aby se propojily chutě.
  8. Troubu vyhřejte na 180°C.
  9. Plech vyložte pečícím papírem.
  10. Na plech tvarujte karbenátky z cca. 2 lžic směsi. Nechejte je alespoň centimetr vysoké, aby se během pečení nevysušily.
  11. Před položením na plech je lehce obalte ve strouhance - budou pak na povrchu vypečené a křupavé.
  12. Takto přichystané karbenátky pečete 20-30 minut - v polovině pečení je otočte.
  13. Z vepřového masa se vypeče dost tuku, po upečení proto nechejte karbenátky okapat na ubrousku, abyste se zbavili přebytečného tuku.
  14. Servírujte klasicky s vařeným bramborem, nebo například se zeleninovým salátem. Chutnají báječně i za studena.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Storno
Přidat