Smažené vepřové krokety

Martin
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 20 minut
Vaření: 10 minut
se zelným salátkem

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2849 KJ
tuky
55 g
bílkovina
32 g
nasycené mastné kyseliny
15 g
sacharidy
12 g
polynenasycené mastné kyseliny
8 g
cukry
7 g
vláknina
3 g
mononenasycené mastné kyseliny
2 g
lepek
1 g
draslík
626 mg
fosfor
386 mg
vápník
137 mg
cholesterol
97 mg
hořčík
75 mg
sodík
12 mg
železo
3 mg
zinek
2 mg
mangan
1 mg

Ingredience

  • 400g vepřové krkovice
  • 100g strouhaného parmazánu
  • 100ml smetany
  • 2 stroužky česneku
  • Sůl
  • Pepř
  • Vejce
  • trocha Hladké mouky
  • trocha Strouhanky
  • 100 ml Oleje (na smažení)
  • 500 g zelí (hlávkové)
  • Žlutá paprika
  • Lžička Cukru
  • Lžička Octu
  • Lžíce oleje
  • 2 lžíce smetany (zakysané )

Postup:

  1. Vepřové maso umeleme, osolíme a opepříme.
  2. Vmícháme do masové směsi smetanu a parmazán – ideálně v robotu.
  3. Tvarujeme kuličky, které následně obalíme v trojobalu a smažíme v rozpáleném oleji do zlatova.
  4. Ovšem doporučuji jednu udělat nejdřív, tzv. ,,zkoušku,, a ochutnat a popřípadě doladit.
  5. Až zezlátnou, zkusíme zda jsou hotové i uvnitř a popřípadě je dáme dopéct do trouby.
  6. Zelí nakrájíme na nudličky, papriku na malé kostičky.
  7. Smícháme ocet s cukrem a olejem.
  8. Zelí prosolíme a rukama trošku pomačkáme a necháme 5 – 10 minut odstát.
  9. Pak smícháme s nakrájenou paprikou a dresinkem.
  10. Usmažené krokety podáváme se zelným salátkem ozdobené zakysanou smetanou

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Storno
Přidat