Jižanské smažené kuře

Martin
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 30 minut
Vaření: 20 minut
Celkově: 140 minut
Jižanské smažené kuře - pikantní, vynikající a přitom ne příliš složitá úprava kuřete - lepší než KFC - a víte, co jíte.

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2170 KJ
tuky
51 g
polynenasycené mastné kyseliny
14 g
sacharidy
8 g
nasycené mastné kyseliny
4 g
bílkovina
3 g
cukry
2 g
lepek
1 g
sůl
1 g
vápník
43 mg
hořčík
19 mg
fosfor
17 mg
draslík
1 mg
železo
1 mg

Ingredience

    Na maso

  • 1 kuře
  • 2 lžíce mleté sladké papriky
  • 1 lžíce kajenského pepře
  • 1 lžíce sušeného česneku
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • mletý pepř
  • sůl
  • 250 ml kefíru
  • 200 ml oleje na smažení
  • Na obalení:

  • trocha hladké mouky
  • trocha mleté sladké papriky

Postup:

  1. Kuře vykostíme a nakrájíme na jednotlivé porce.
  2. V míse promícháme mletou papriku, kajenský pepř a sušený česnek, mletý pepř a sůl. V této směsi obalíme porce kuřete a přidáme lžíci dijonské hořčice..a opět dobře promícháme..necháme nejméně půl hodiny odležet.. potom maso zalijeme kefírem, promícháme a necháme ještě chvíli proležet.

  3. Hladkou mouku smícháme s mletou paprikou a kajenským pepřem. V této směsi obalíme marinované kusy kuřete, které necháme trochu okapat z kefíru a smažíme ve větším množství oleje zprudka dozlatova.
  4. Poté vložíme na 10 – 15 minut do trouby na 160 °C dle velikosti nakrájených kousků.
  5. Podáváme třeba se salátem, popřípadě nějakým dipem ze zakysané smetany.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.