Cuketový salát s fenyklem a gorgonzolou

marus
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 20 minut
Celkově: 20 minut
salát může vypadat a chutnat pokaždé jinak

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1164 KJ
tuky
23 g
bílkovina
11 g
nasycené mastné kyseliny
9 g
mononenasycené mastné kyseliny
8 g
sacharidy
6 g
vláknina
2 g
polynenasycené mastné kyseliny
1 g
sůl
1 g
vápník
45 mg
draslík
27 mg
hořčík
3 mg
sodík
3 mg
fosfor
2 mg

Ingredience

  • 2 menší cukety
  • 1 fenykl
  • 150 g gorgonzoly
  • 15 g kaparů
  • 40 g ředkviček
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 2 snítky máty
  • 1 lžíce šťávy z citronu
  • sůl

Postup:

  1. Cuketu omyjeme, osušíme a nakrájíme na mandolíně na nudličky nebo nožem podélně na tenké proužky.
  2. Proužky naskládáme několik na sebe opět podélně nakrájíme na tenké dlouhé nudličky.
  3. Fenyklu odstraníme povadlou vrchní vrstvu a nakrájíme na nudličky.
  4. Ředkvičky a kapary nakrájíme na kolečka, mátové lístky nasekáme nahrubo.
  5. Všechny suroviny na salát ve větší míse promícháme s rozdrobenou gorgonzolou.
  6. Olivový olej, citronovou šťávu a sůl všleháme metličkou a vlijeme do salátu.
  7. Necháme chvilku v chladu a můžeme podávat.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Mohlo by vás zajímat

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.