Vepřová panenka

Mišula
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 6
Příprava: 5 minut
Vaření: 9 minut

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2247 KJ
bílkovina
53 g
tuky
30 g
nasycené mastné kyseliny
10 g
sacharidy
8 g
mononenasycené mastné kyseliny
5 g
vláknina
2 g
vápník
1,67 g
hořčík
703 mg
fosfor
692 mg
cholesterol
187 mg
železo
58 mg
mangan
24 mg
sodík
16 mg
draslík
16 mg
zinek
5 mg
měď
5 mg

Ingredience

  • 1,5 kg vepřové panenky
  • Sůl
  • Pepř
  • 60 g másla
  • 1 cibuli
  • 2 dcl smetany na vaření
  • 1 bujón
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 60 g pepře ( nakládaný i se šťávou )

Postup:

  1. Panenku si nakrájíme na cca 2 cm vysoké plátky
  2. Opepříme
  3. Osolíme
  4. A zprudka opečeme.
  5. Po té je dáme do pečící misky a dáme do trouby na 185-190°na 8 minut.
  6. Potom panenku vyndáme a z vypečené šťávy si uděláme pepřovou omáčku :
  7. Do výpeku nakrájíme na jemno cibulku,kterou necháme zesklovatět.
  8. Vložíme pepř
  9. Zalijeme trochou vody
  10. A přihodíme bujón a povaříme.
  11. Na konec vlejeme smetanu pro zjemnění chuti a tu necháme jen probublat a je hotovo .

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.