Veganské minestrone

Petrusia
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 6
Příprava: 15 minut
Vaření: 15 minut
Tato hustá zeleninová polévka je skvělá možná právě proto, jak variabilní je její příprava.
Koření restujte se základem z cibule a mrkve
Vařte do změknutí zeleniny
Polévka je skvělá s pečivem
Veganské Minestrone

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
677 KJ
sacharidy
19 g
tuky
6 g
cukry
6 g
bílkovina
2 g
lepek
1 g
draslík
242 mg
vápník
173 mg
fosfor
108 mg
hořčík
60 mg
sodík
9 mg
železo
4 mg
zinek
3 mg
mangan
1 mg
měď
1 mg

Ingredience

  • 3 lžíce rostlinného oleje
  • 1 ks cibule
  • 50 g mrkve (2.ks)
  • 2 stonky řapíkatého celeru
  • 2 brambory
  • 2 stroužky česneku
  • 1 ks rajského protlaku
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 0,7 l zeleninového vývaru
  • 1 ks skořice (celá)
  • 4 hlavičky hřebíčku
  • 4 kuličky nového koření
  • 2 ks bobkového listu
  • 4 kuličky pepře
  • 1 lžička třtinového cukru
  • 50 g kolínek drobných (nebo jiné bezvaječné těstoviny)
  • lžíce sušené bazalky

Postup:

  1. Při přípravě této polévky můžete být velmi tvůrčí, každý totiž má ten svůj recept na "pravé" Minestorne. V praxi to znamená, že můžete použít téměř jakoukoliv zeleninu doma najdete, nebo jen tu, kterou máte nejraději.
  2. Přípravu začneme zeleninou - očistíme a nakrájíme - cibuli na drobno, mrkev a celer na plátky, brambory na kostičky.
  3. V hrnci na oleji začneme restovat cibulku a mrkev.
  4. Během sklovatění zeleniny přidáme koření - bobkový list, skořici, hřebíček, pepř a nové koření - vše necháme provonět.
  5. K této směsi přidáme nakrájený česnek a ještě chvíli restujeme.
  6. Zatřepeme moukou a také ji necháme zlehka osmahnout aby zezlátla - mícháme důkladně, bude se připalovat.
  7. Vlijeme rajský protlak a necháme ho propojit se směsí.
  8. Takto připravený základ zalijeme vývarem a přivedeme k varu.
  9. Vložíme řapíkatý celer a brambory a vaříme na mírném ohni do změknutí (cca 10 minut).
  10. V novém hrnci uvaříme na skus drobné těstoviny - mohou to být nudle, ale v minestrone krásně vypadají malá polévková kolínka.
  11. Jakmile je všechna zelenina měkká, rozmělnníme v ruce sušenou bazalku (osvěžíte tak její vůni) a vsypeme ji do polévky.
  12. Polévku podáváme jako hlavní chod, je hustá a výživná. Pečivo se k ní ale báječně hodí, buď klasický český chléb, nebo italská bageta.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Mohlo by vás zajímat

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.