Rýžová kaše

Peťula
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Vaření: 30 minut
Celkově: 30 minut

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
918 KJ
sacharidy
34 g
cukry
22 g
bílkovina
9 g
tuky
4 g
nasycené mastné kyseliny
2 g
vláknina
1 g
mononenasycené mastné kyseliny
1 g
draslík
523 mg
vápník
309 mg
fosfor
263 mg
sodík
157 mg
hořčík
47 mg
cholesterol
13 mg
mangan
2 mg
železo
2 mg

Ingredience

  • 1 l mléka
  • 150 g rýže
  • lžíce cukru
  • špetka soli
  • plátek másla
  • Trochu skořice
  • 50 g rozinek

Postup:

  1. Rýži propláchneme a spaříme vodou.
  2. Do studeného mléka nasypeme rýži, cukr, sůl, rozinky a plátek másla a přivedeme k varu.
  3. Za stálého míchání vaříme na mírném plameni 25 minut.
  4. Rozdělíme na 4 talíře, omastíme máslem, posypeme skořicí a případně cukrem.
  5. Rýžovou kaši můžeme podávat se zavařeninou, čerstvým ovocem, jen pocukrovanou nebo posypanou kakaem.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.