Zeleninové řízky
JiřinkaSložení porce
    hodnoty jsou pouze orientační  
  - energie
- 687 KJ
- sacharidy
- 12 g
- tuky
- 9 g
- bílkovina
- 5 g
- nasycené mastné kyseliny
- 4 g
- cukry
- 3 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 2 g
- lepek
- 1 g
- fosfor
- 106 mg
- draslík
- 99 mg
- cholesterol
- 84 mg
- vápník
- 57 mg
- sodík
- 41 mg
- hořčík
- 15 mg
Ingredience
- 500 g čerstvé zeleniny (může být i mražená polévková zelenina)
- 2 vejce
- 30 g másla
- 30 g hladké mouky
- 125 ml mléka
- Sůl
- Trochu strouhanky
- Trochu tuku (na smažení)
Postup:
- Z másla a mouky uděláme jíšku
- Zalejeme mlékem a uvaříme hustou kaši
- Čerstvou zeleninu nejrůznějších druhů(květák,kapustu,celer,mrkev)povaříme ve slané vodě
- Vychladlé nasekáme na malé kousky
- Do kaše přidáme vejce,sůl,zeleninu a zahustíme strouhankou
- Ze směsi děláme ploché řízky a smažíme na pánvy
- Dobré podávat s bramborovou kaší
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Vyžadován uživatelský účet
  
    Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.  
  Děkujeme za Váš komentář
  
        Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
        Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
        Zabere to jen chvilku.
      
    Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
  
        Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
        účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
        se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.