Fusilli al pomodoro
MartinSložení porce
    hodnoty jsou pouze orientační  
  - energie
- 8600 KJ
- sacharidy
- 288 g
- cukry
- 217 g
- bílkovina
- 120 g
- tuky
- 27 g
- nasycené mastné kyseliny
- 7 g
- vláknina
- 4 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 4 g
- sůl
- 1 g
- draslík
- 293 mg
- fosfor
- 103 mg
- vápník
- 82 mg
- hořčík
- 36 mg
- cholesterol
- 36 mg
- sodík
- 9 mg
- železo
- 2 mg
Ingredience
- 400 g těstovin fusilli
- 400 g cherry rajčátek
- 400 g rajčat v plechovce
- 2 stroužky česneku
- Svazek čerstvé bazalky
- 1 řapík celeru
- 1 mrkev
- 1/2 cibule
- Olivový olej
- 60 g Másla
- Sůl
- Pepř
- Kávová lžička cukru
- 100 g Pecorino ovčí sýr (dle chuti)
Postup:
- Těstoviny uvaříme v osolené vroucí vodě.
- Na olivovém oleji s máslem osmahneme rozmáčknutý česnek – pouze chvilku, aby nezhořkl.
- Dále na malé kostičky nakrájený řapíkatý celer, cibuli a mrkev.
- Společně několik minut restujeme, přidáme cherry rajčátka překrojená napůl a opět chvíli společně opékáme.
- Nakonec zalijeme rajčaty z konzervy, půl naběračky vody z těstovin a cca 5 minut vše podusíme.
- Dochutíme solí, cukrem, špetkou čerstvě mletého pepře a natrháme dovnitř celé lístky bazalky.
- Zamícháme a můžeme podávat.
- Na talíři sypeme strouhaným sýrem.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Vyžadován uživatelský účet
  
    Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.  
  Děkujeme za Váš komentář
  
        Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
        Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
        Zabere to jen chvilku.
      
    Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
  
        Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
        účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
        se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.