Ingredience houska
Houska (též žemle) je druh jemného pečiva, nejčastěji z pšeničné mouky, oválného tvaru.Dnes se housky častěji vyrábějí lisováním, při kterém se zmíněná struktura napodobuje (taková houska se nazývá raženka). Oba typy bývají obvykle posypány solí a kořením, například mákem, kmínem či sezamem.

Kančí guláš s karlovarským knedlíkem
Guláš z kančí plece

Hořčicová omáčka s houskovým knedlíkem a brusinkovým terčem
Vynikající s vychlazeným světlým pivem.

Vepřová plec s hříbkovou omáčkou a houskovým knedlíkem
Dnes jsem se rozhodl pro pořádný flák masa, přidal jsem pár hříbků a jako přílohu jsem zvolil houskový knedlík.

Takova lepší houska, inspirace k snídani
Houska plněná volským okem, vyborná snídaně lepší než MCdonald ;-)