Hořčicová omáčka s houskovým knedlíkem a brusinkovým terčem

Tomáš
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 50 minut
Vaření: 45 minut
Vynikající s vychlazeným světlým pivem.

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
4402 KJ
sacharidy
127 g
bílkovina
79 g
tuky
23 g
nasycené mastné kyseliny
13 g
cukry
8 g
vláknina
5 g
lepek
1 g
sůl
1 g
draslík
275 mg
fosfor
196 mg
vápník
153 mg
cholesterol
148 mg
sodík
51 mg
hořčík
46 mg
železo
2 mg
zinek
2 mg
mangan
1 mg

Ingredience

    OMÁČKA:

  • 1 cibule
  • 1 kg kuřecích prsíček
  • špetka soli
  • 1 Masox
  • 5 lžiček plnotučné hořčice
  • 1 smetana
  • 1 lžíce jíšky ( granulované )
  • trocha Maggi na dochucení.
  • 1 lžíce brusinek ( kompotované )
  • KNEDLÍK:

  • 160 g housky ( 4 ks )
  • 500 g polohrubé mouky
  • 1 lžička soli
  • 1 kostka droždí
  • 3 dcl mléka
  • 1 lžička cukru

Postup:

  1. OMÁČKA:
  2. Cibuli nechat zesklovatět na másle.
  3. Přidáme kuřecí prsa na menší kousky.
  4. Osolíme.
  5. Necháme zatáhnout.
  6. Podlijeme vývarem nebo Masoxem.
  7. Dusíme a podléváme.
  8. Když je maso měkké, přidáme smetanu.
  9. Přidáme hořčici a nastavíme jíškou.
  10. Dochutíme Maggi dle potřeby.
  11. KNEDLÍK:
  12. Housky nakrájíme na kostičky.
  13. V míse smícháme housky, mouku a zalijeme mlékem.
  14. Přidáme droždí, osolíme.
  15. Přisypeme trochu cukru.
  16. Zpracujeme těsto.
  17. Mísu zakryjeme a necháme 30 minut kynout.
  18. Když je těsto vykynuté, vytvarujeme 2 knedlíky.
  19. Knedlíky vložíme do hrnce s osolenou vodou.
  20. Vaříme 30 minut.
  21. Po uvaření uděláme do knedlíku několik dírek, aby neztratil tvar.
  22. Knedlík nakrájíme na plátky a servírujeme.
  23. Na talíř můžeme přidat lžíci brusinek.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.