Ingredience bulgur
Bulgur je označení pro předvařenou nalámanou celozrnnou pšenici, která se používá jako součást pokrmů.Bulgur je již předvařený (na rozdíl od jednoduše drcené pšenice označované jako šrot), a to usnadňuje jeho další využití v kuchyni. Mnohdy ho stačí jen nechat nabobtnat ve vodě a smíchat s dalšími ingrediencemi bez následného tepelného zpracování.V české kuchyni se bulgur používá do nádivek, karbanátků, polévek nebo jako příloha k masům.Bulgur je lehce stravitelný a má příznivé nutriční složení, protože obsahuje vlákninu, vitamíny a minerály.

Bulgur s grilovanými žampiony a rajčátky
bezmasý, nicméně velmi zajímavý pokrm

Kuřecí závitek se sušenými rajčaty a pršutem
k tomu oblíbený bulgur

Krůtí maso s bulgurem a cizrnou
barevné a zdravé

Bulgurový salát s kaprem
Bulgurový salát s kaprem. Co je to ten bulgur? Bulgur - nalámaná celozrná pšenice

Bulgur s žampiony a celerovými chipsy
Bulgur s žampiony a celerovými chipsy - zajímavé, snadné na přípravu, lehké jídlo nejen pro vegetariány