Bulgur s grilovanými žampiony a rajčátky

Martin
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 5 minut
Vaření: 15 minut
bezmasý, nicméně velmi zajímavý pokrm

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1503 KJ
sacharidy
61 g
vláknina
17 g
bílkovina
14 g
cukry
3 g
draslík
2,758 g
tuky
2 g
lepek
1 g
vápník
609 mg
fosfor
423 mg
hořčík
147 mg
železo
15 mg
sodík
8 mg
mangan
5 mg
zinek
2 mg
měď
1 mg

Ingredience

  • 400g Cherry rajčátek
  • 300g bulguru
  • 400g žampionů
  • Sůl
  • Pepř
  • Olivový olej
  • Hrst hladkolisté petržele
  • citron

Postup:

  1. Bulgur uvaříme v osolené vodě podle návodu na obalu.
  2. Rajčata dáme péct na 160 °C cca 10 – 15 minut. Po upečení osolíme a zakápneme olivovým olejem.
  3. Žampiony překrájíme na polovinu a opečeme na olivovém oleji do zlatova.
  4. Osolíme, opepříme a zastříkneme šťávou z citronu. Přidáme zelnou petrželku.
  5. Doprostřed talířku dáme bulgur a obložíme žampiony s pečenými rajčátky.
  6. Ještě na talířku trochu pokapeme olivovým olejem a posypeme trochou petrželky.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Storno
Přidat