Kuřecí závitek se sušenými rajčaty a pršutem

Martin
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 10 minut
Vaření: 15 minut
k tomu oblíbený bulgur

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2724 KJ
sacharidy
60 g
bílkovina
53 g
tuky
16 g
vláknina
13 g
nasycené mastné kyseliny
4 g
sůl
2 g
lepek
1 g
cholesterol
94 mg
vápník
61 mg
draslík
23 mg
hořčík
21 mg
fosfor
20 mg
sodík
11 mg
železo
1 mg

Ingredience

  • 600 g kuřecích prsou
  • 200 g sušených rajčat v oleji
  • 100 g pršutu
  • 200 ml bílé víno
  • Sůl
  • Pepř
  • 1 lžíce másla
  • 300 g bulguru

Postup:

  1. Kuřecí prsa nařízneme, uděláme z nich širší plátek, který naklepeme, zlehka osolíme a opepříme.
  2. Na plátek masa položíme plátek pršutu, dvě až tři sušená rajčata a zamotáme. Můžeme spíchnout párátkem nebo třeba omotat provázkem, aby se nám závitky při pečení nerozmotali.
  3. Na pánev nalijeme trošku oleje z rajčat, rozehřejeme a maso ze všech stran opečeme do zlatova.
  4. Závitky následně přemístíme na pekáček a vložíme do vyhřáté trouby na 8 – 12 minut dopéct.
  5. Mezitím rozehřejeme pánev, ve které jsme závitky opékali, přilijeme do ní bílé víno, které necháme ze dvou třetin odvařit. Osolíme, opepříme a vmícháme studené máslo, které nám omáčku zjemní i zahustí. Již nevaříme. Na závěr vmícháme do omáčky i výpek z pekáčku, ve kterém jsme závitky dopékali. Vypláchneme ho ještě horký trochou teplé vody(ideálně horkým kuřecím vývarem) a přilijeme do omáčky.
  6. Bulgur:

  7. Bulgur uvaříme v osolené vodě 10 – 12 minut. Nebo podle návodu na obalu.
  8. Servírujeme s uvařeným bulgurem a lehkým listovým salátkem.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Storno
Přidat