Ingredience veka chlebíčková
Veka je bílé pečivo z pšeničné mouky, zpravidla oválného tvaru .Příčně nakrájená se používá v Česku zejména k tvorbě obložených chlebíčků. Použití vek v kuchyni je velice různorodé. Veka se také může použít k tvorbě houskových knedlíků .Díky svému složení má veka vysoký glykemický index. To znamená, že tělo energii z veky rychle spotřebuje.

Žemlovka
Žemlovka neboli Zemlbába, sladký oběd z jablek, ořechů a hrozinek.

Chlebíčky s broskví
Chlebíčky s broskví - rychlý předkrm, který krásně povzbudí chuť

Sýrový nákyp
Obdoba jablečného nákypu - zkusíme s nastrouhaným sýrem, taky báječná varianta.

Obložené chlebíčky trochu jinak
Obložené chlebíčky zapékané v troubě

Žemlovka
Žemlovka s jablky

Polévka z pěčené dýně hokaido
Polévka z pěčené dýně hokaido s krutonky a smetanou

Ševcovský salát na chlebíčky
Chlebíčky z veky se ševcovským mlsem