Polévka z pěčené dýně hokaido

Jiřinka
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 10 minut
Vaření: 30 minut
Polévka z pěčené dýně hokaido s krutonky a smetanou
Polévka z pěčené dýně hokaido

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2319 KJ
sacharidy
56 g
tuky
27 g
nasycené mastné kyseliny
14 g
bílkovina
10 g
mononenasycené mastné kyseliny
7 g
cukry
3 g
vláknina
2 g
sůl
2 g
lepek
1 g
polynenasycené mastné kyseliny
1 g
vápník
81 mg
cholesterol
68 mg
draslík
41 mg
fosfor
35 mg
sodík
27 mg
hořčík
22 mg
železo
1 mg

Ingredience

  • 250 g dýně hokaido
  • 1 litr zeleninového vývaru
  • Sůl
  • Pepř
  • špetka muškátového oříšku
  • 1 menší cibule
  • Olivový olej
  • Veka (na krutonky)
  • 250 ml smetana 33%

Postup:

  1. Dýni neloupeme, jen vyndáme jádra a nakrájíme na proužky
  2. Dáme do trouby a pečeme do měka
  3. Cibuli usmažíme na olivovém oleji do sklovata
  4. Přidáme nakrájenou dýni a zalijeme vývarem, osolíme a opepříme
  5. Vaříme, až se dýně rozvaří
  6. Rozmixujeme a přidáme muškátový oříšek
  7. Hustotu polévky redukujeme vývarem
  8. Ozdobíme krutonky z veky a smetanou a můžeme podávat

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.