Polévka z pěčené dýně hokaido
JiřinkaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 2319 KJ
- sacharidy
- 56 g
- tuky
- 27 g
- nasycené mastné kyseliny
- 14 g
- bílkovina
- 10 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 7 g
- cukry
- 3 g
- vláknina
- 2 g
- sůl
- 2 g
- lepek
- 1 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- vápník
- 81 mg
- cholesterol
- 68 mg
- draslík
- 41 mg
- fosfor
- 35 mg
- sodík
- 27 mg
- hořčík
- 22 mg
- železo
- 1 mg
Ingredience
- 250 g dýně hokaido
- 1 litr zeleninového vývaru
- Sůl
- Pepř
- špetka muškátového oříšku
- 1 menší cibule
- Olivový olej
- Veka (na krutonky)
- 250 ml smetana 33%
Postup:
- Dýni neloupeme, jen vyndáme jádra a nakrájíme na proužky
- Dáme do trouby a pečeme do měka
- Cibuli usmažíme na olivovém oleji do sklovata
- Přidáme nakrájenou dýni a zalijeme vývarem, osolíme a opepříme
- Vaříme, až se dýně rozvaří
- Rozmixujeme a přidáme muškátový oříšek
- Hustotu polévky redukujeme vývarem
- Ozdobíme krutonky z veky a smetanou a můžeme podávat
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Šunkofleky
Pečená kačena s červeným zelím a bramborovými šiškami
Gnocchi alľ Amatriciana
Špecle s pečenou paprikou
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.