Vichyssoise

Martin
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 8
Příprava: 10 minut
Vaření: 30 minut
Vichyssoise - báječná jemná smetanovo - pórková polévka, původem z Francie

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1209 KJ
sacharidy
30 g
tuky
16 g
nasycené mastné kyseliny
9 g
bílkovina
5 g
vláknina
2 g
mononenasycené mastné kyseliny
2 g
cukry
2 g
lepek
1 g
draslík
503 mg
fosfor
134 mg
vápník
81 mg
cholesterol
47 mg
hořčík
31 mg
sodík
28 mg
železo
3 mg

Ingredience

  • 600 g brambor
  • 250 ml sladké smetany
  • 500 g pórku
  • 3 lžíce másla
  • 2 žloutky
  • 1 lžíce olivový olej
  • 1 l kuřecího vývaru
  • trochu krutonů z bílého pečiva
  • sůl
  • bílý pepř

Postup:

  1. Cibuli nakrájíme na drobno. Bílé části pórku nakrájíme na kolečka. Brambory na kostičky.
  2. V kastrolu rozehřejeme máslo s olejem a pórek s cibulkou na něm opečeme do sklovata. Ne příliš zprudka.
  3. Přidáme brambory, promícháme a zalijeme vývarem. Ideálně kuřecím nebo alespoň zeleninovým. Uvaříme do měkka.
  4. Až jseou brambory s pórkem měkké, tyčovým mixérem je v polévce rozmixujeme do hladkého krému.
  5. Přidáme smetanu, dle chuti sůl a čerstvě namletý bílý pepř.
  6. Odstavíme z ohně a po pár sekundách rozmícháme v polévce žloutek.
  7. Podáváme s krutonky z bílého pečiva.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.