Okoun s vejci

Mišula
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 20 minut
Vaření: 40 minut

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2633 KJ
bílkovina
50 g
tuky
37 g
sacharidy
18 g
nasycené mastné kyseliny
8 g
mononenasycené mastné kyseliny
5 g
draslík
2,526 g
cukry
2 g
vláknina
2 g
polynenasycené mastné kyseliny
1 g
vápník
616 mg
fosfor
435 mg
cholesterol
165 mg
hořčík
139 mg
sodík
50 mg
železo
14 mg
mangan
4 mg
zinek
3 mg
měď
1 mg

Ingredience

  • 1 kg ryby (okouna )
  • sůl
  • 20 ml octa
  • 1 menší cibule
  • 50 g petržele
  • 40 g pórku
  • Hrst tymiánu
  • 3 hřebíčky
  • 4 vejce
  • 60 g másla
  • Hrst petrželky

Postup:

  1. Okouna kupuji uz naporcovaného. Pokud ho máte čerstvého, musíte očistit.
  2. Porce okouna vložíme do osolené a okyselené vody s nakrájenou zeleninou a s kořením a přivedeme do varu - dáme pokličku.
  3. Když začne voda vařit sejmeme poklici a na mírném ohni dovaříme.
  4. Vajíčka si uvaříme v osolené vodě - natvrdo. Pak je oloupeme a nakrájíme na kostičky. Ty si na másle cca 5 minut osmažíme.
  5. Uvařené okouny dáme na talíř a posypeme osmahnutými vejci. Pokrm ozdobíme nasekanou petrželkou. Dobrou chuť!

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.