Mousse au chocolat

Peťula
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 8
Příprava: 140 minut
Celkově: 140 minut
Čokoládová pěna podle francouzského receptu
Mousse au chocolat
Mousse au chocolat
Mousse au chocolat

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
637 KJ
sacharidy
11 g
cukry
10 g
tuky
9 g
nasycené mastné kyseliny
4 g
bílkovina
4 g
vláknina
1 g
fosfor
98 mg
cholesterol
96 mg
draslík
59 mg
sodík
30 mg
vápník
24 mg
hořčík
10 mg

Ingredience

  • 200 g hořké čokolády
  • 6 vajec
  • špetka soli

Postup:

  1. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni.
  2. Oddělíme žloutky od bílků. Do misky s bílky přisypeme špetku soli a ušleháme velmi tuhý sníh. Ručním šlehačem šleháme nejprve aspoň pět minut na nízké otáčky, tím se sníh pěkně provzdušní miniaturními bublinkami vzduchu. Teprve ke konci na otáčkách přidáme. Když šleháme na vysoké otáčky hned od začátku, bubliny ve sněhu jsou větší a méně stálé.
  3. Ve druhé misce ušleháme žloutky. Ke žloutků přiléváme rozpuštěnou čokoládu a promícháme.
  4. Po částech přidáváme sníh a prohazujeme, dokud směs netvoří homogenní hmotu. Nemícháme příliš prudce, aby dezert zůstal nadýchaný.
  5. Hmotu rozdělíme do pohárků a dáme na dvě hodiny ztuhnout do lednice.
  6. Zdobíme šlehačkou a ovocem.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Storno
Přidat