Nilský okoun s ratatouille a pečenými bramborami

Martin
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 20 minut
Vaření: 40 minut
Nilský okoun s ratatouille a pečenými bramborami - chuťový zážitek, který byste si neměli nechat ujít

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2167 KJ
sacharidy
61 g
bílkovina
49 g
vláknina
9 g
cukry
8 g
tuky
8 g
nasycené mastné kyseliny
2 g
mononenasycené mastné kyseliny
2 g
draslík
1,497 g
sůl
1 g
fosfor
205 mg
vápník
134 mg
hořčík
94 mg
sodík
32 mg
cholesterol
12 mg
železo
4 mg
mangan
1 mg
zinek
1 mg

Ingredience

  • 800 g nilského okouna
  • 800 g brambor
  • 400 g rajčat z konzervy
  • 2 cuketky
  • 1 lilek
  • 1 červená paprika
  • 1 zelená paprika
  • 1 žlutá paprika
  • 1 červená cibule
  • 20 g másla
  • 2 stroužky česneku
  • Sůl
  • Pepř
  • Citronový pepř
  • Olivový olej
  • Rozmarýn
  • Tymián

Postup:

  1. Příprava brambor:
    1. Brambory umyjeme a i se slupkou nakrájíme na čtvrtky. Osolíme, přidáme snítku rozmarýnu a pár kapek cc 1/3 olivového oleje. Dáme péct při teplotě 170°C po dobu 30 až 40 minut do zlatova.
  2. Připravíme ratatouille:
    1. Zeleninu nakrájíme na kostky.
    2. Nejprve na pánvi - na středním ohni opečeme lilek, olejem příliš nešetříme, protože lilek olej do sebe nasákne. Poté, co je lilek opečený do zlatova, jej osolíme a opepříme, vyjmeme a odložíme stranou.
    3. Do pánve dolijeme trochu olivového oleje, rozpálíme a opečeme na něm papriky, osolíme, opepříme a opět je odděláme stranou..následně opakujeme s cuketou..
    4. Pak případně můžeme opět dolít olej dle potřeby, opečeme cibuli nakrájenou na klínky a nasekaný česnek, stačí do sklovata, aby se česnek nepřipálil a nezhořkl.
    5. Přidáme rajčata a chvilku podusíme.. vrátíme do pánve ostatní opečenou zeleninu, přidáme bylinky (já dávám rozmarýn a tymián, někdo bazalku, někdo provensálské) společně chvilku podusíme a máme připraveno.
  3. Připravíme si rybu:
    1. Rybu nakrájíme na 4 porce, osolíme a opepříme citronovým pepřem.
    2. Rozpálíme pánev, nalijeme pár kapek olivového oleje a rybu položíme na pánev.
    3. Opékáme 4 minutu z každé strany. Na závěr přidáme do pánve trochu studeného másla, snítku rozmarýnu a tymiánu a až máslo začne pěnit, několikrát s ním ryby přelejeme.
  4. Hotové ryby podáváme s ratattouile a pečenými bramborami.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Storno
Přidat