Rybičková pomazánka rychlá

Peťula
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 5
Příprava: 5 minut
Celkově: 5 minut
Rybí pomazánka z pomazánkového másla nebo lučiny

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
543 KJ
tuky
11 g
nasycené mastné kyseliny
6 g
sacharidy
3 g
bílkovina
2 g
cukry
2 g
draslík
13 mg
cholesterol
10 mg
fosfor
3 mg
vápník
2 mg

Ingredience

  • 150 g pomazánkové máslo
  • 120 g tuňák ve vlastní šťávě
  • 1 cibule
  • 1 lžička hořčice

Postup:

  1. Jako základ této pomazánky je možné použít neochucené pomazánkové máslo, nebo lučinu. Vanička másla mívá 150 g, lučina 100 g. Množství másla přizpůsobíme množství rybiček.
  2. Tuto pomazánku můžeme připravit z libovolné rybičkové konzervy - velice dobrá je z tuňáka - nebo například z obrané uzené makrely. Co se týká množství rybiček, uzené nebo slanější ochutí pomazánku výrazněji, takže třeba na 100 g lučiny lze použít 80-tigramovou konzervu tuňáka. Makrely naopak doporučuji více.
  3. Cibuli nakrájíme velmi nadrobno a přidáme k máslu a rybičkám.
  4. Dochutíme hořčicí. Solit většinou už není potřeba.
  5. Je to vhodná pomazánka nejen na jednohubky.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.