Kuře na zelí

Peťula
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 5 minut
Vaření: 45 minut
Velmi jednoduchá a chutná úprava kuřete pečeného na kysaném zelí a podávaného s houskovým knedlíkem
Kuře na zelí s knedlíkem
Kuře na zelí s knedlíkem

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2440 KJ
sacharidy
58 g
bílkovina
56 g
tuky
11 g
vláknina
4 g
cukry
2 g
sodík
1,245 g
sůl
1 g
draslík
417 mg
vápník
211 mg
fosfor
143 mg
hořčík
50 mg
cholesterol
15 mg
zinek
1 mg
železo
1 mg

Ingredience

  • 4 kuřecí stehna
  • 4 plátky slaniny
  • 600 g kysaného zelí
  • 500 g houskového knedlíku

Postup:

  1. Na spodek pekáče poklademe kysané zelí. Pokud je málo šťavnaté, podlejeme ho hrníčkem vody - nemusí být ale ve vodě utopené.
  2. Na zelí položíme 4 porce kuřete. Každé stehýnko pokryjeme plátkem slaniny. Nesolíme, slanina sama o sobě je dostatečně slaná, aby ochutila porci kuřete. A protože slanina i kůžička z kuřete vytvoří při pečení dostatečný omastek, není ani nutné na kuře dávat plátek másla.
  3. Pekáč vložíme do trouby a pečeme na 200 stupňů asi 45 minut. Můžeme v polovině doby zkontrolovat, zda se při pečení nevypekla všechna šťáva a případně kuře ještě podlít trochou vody.
  4. Podáváme s ohřátým knedlíkem.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.