Fregola sarda se sušeným rajčaty

Martin
Počet porcí: 4
Příprava: 10 minut
Vaření: 15 minut
Velmi zajímavá těstovina, původem ze Sardínie - v mé úpravě s cizrnou, rajčaty a prosciuttem
Fregola sarda se sušeným rajčaty

Ingredience

  • 300 g fregola sarda
  • 500 ml kuřecího vývaru
  • 200 g drcených rajčat
  • 200 g sušených rajčat (nakládaných)
  • 50 ml olivového oleje (nebo můžeme použít olej z nakl.rajčat)
  • 2 šalotky
  • 3 stroužky česneku
  • 200 g nakládané cizrny
  • 100 g pancetty
  • trochu sýru Pecorino (na posypání)
  • Sůl
  • Pepř
  • Bazalka čerstvá

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
3923 KJ
sacharidy
137 g
bílkovina
30 g
tuky
28 g
mononenasycené mastné kyseliny
9 g
vláknina
8 g
nasycené mastné kyseliny
5 g
cukry
3 g
polynenasycené mastné kyseliny
1 g
sůl
1 g
draslík
683 mg
fosfor
350 mg
vápník
134 mg
hořčík
96 mg
sodík
14 mg
železo
6 mg
mangan
1 mg
zinek
1 mg

Postup:

  1. V kastrolu rozehřejeme polovinu oleje, vhodíme na jemno nasekané šalotky s rozmáčknutými stroužky česneku a restujeme do skleněna. Přisypeme fregolu a společně orestujeme do zlatova.
  2. Přilijeme asi polovinu horkého vývaru a za občasného míchání a dolévání vývaru vaříme al dente neboli na skus, prostě ne do měkka - to může trvat 8 - 12 minut.
  3. Mezitím nakrájíme pancettu a dáme ji na pánev na zbytek oleje opéct do růžova.
  4. Přidáme zcezenou cizrnu a opět chvilku zarestujeme.
  5. Následovat budou sušená rajčata, krájená na kostky a vše zalijeme drcenými rajčaty.
  6. Osolíme, opepříme a společně krátce podusíme.
  7. Na závěr už jen pár lístků bazalky - můžete ponechat vcelku.
  8. Poloměkkou fregolu nasypeme do omáčky a necháme společně podusit do měkka - škrob z těstoviny omáčku krásně zahustí.
  9. Na talíři posypeme strouhaným sýrem Pecorino - ovčí sýr parmazánového typu.

Uživatelská Hodnocení

Aluta
2016-12-09 10:51:02

Další recepty

Kuřecí prso pečené ve slanině se zeleninovou rýží
Vichyssoise
Dhal z červené čočky
Kuřecí soté s hlívou ústřičnou
Cous Cous