Nepravé mušle

Peťula
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 30 minut
Vaření: 25 minut

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2546 KJ
tuky
48 g
bílkovina
38 g
nasycené mastné kyseliny
18 g
mononenasycené mastné kyseliny
9 g
cukry
1 g
sacharidy
1 g
polynenasycené mastné kyseliny
1 g
cholesterol
148 mg
fosfor
90 mg
vápník
64 mg
draslík
60 mg
hořčík
27 mg
sodík
26 mg
železo
2 mg

Ingredience

  • 800 g ryby
  • 140 g másla
  • cibule
  • sardelová pasta
  • pepř
  • 2 lžíce zakysané smetany
  • 2 vejce
  • citronová šťáva
  • 2 lžíce tvrdého strouhaného sýra
  • sůl

Nástroje

    Skořápky mušlí, nebo kovové formičky ve tvaru mušlí.

Postup:

  1. 80 g másla použijeme na to, abychom na něm opekli osolené kousky ryby.
  2. Když ryba zchladne, obereme ji od kostí a pokrájíme.
  3. Na 20 g másla usmažíme míchaná vajíčka, ne příliš tuhá.
  4. K rybě přidáme šťávu z ryb, drobně nakrájenou cibulkou, sardelovou pastou, sýr, smetanu, pepř a míchaná vajíčka. Pokapeme citronem.
  5. Skořápky mušlí vymažeme a vysypeme strouhankou.
  6. Směsí naplníme skořápky a dáme je zprudka zapéct. Vnitřek by měl zůstat vláčný, na vršku by se měla vytvořit kůrčička.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.