Holandský řízek
MartinSložení porce
    hodnoty jsou pouze orientační  
  - energie
 - 1926 KJ
 - tuky
 - 40 g
 - bílkovina
 - 22 g
 - mononenasycené mastné kyseliny
 - 16 g
 - nasycené mastné kyseliny
 - 11 g
 - polynenasycené mastné kyseliny
 - 5 g
 - lepek
 - 1 g
 - sacharidy
 - 1 g
 - draslík
 - 448 mg
 - vápník
 - 300 mg
 - fosfor
 - 257 mg
 - cholesterol
 - 128 mg
 - sodík
 - 99 mg
 - hořčík
 - 62 mg
 - železo
 - 6 mg
 - zinek
 - 2 mg
 - mangan
 - 1 mg
 
Ingredience
- 200 g mletého bůčku
 - 200 g mleté plece
 - 100 g goudy (45% eidam)
 - 100 ml vody
 - trocha hladké mouky
 - trocha strouhanky
 - vejce
 - olej
 - trocha petrželové naťi
 - pepř
 - sůl
 
Postup:
- Mleté maso smícháme se strouhaným sýrem, pepřem, solí a nasekanou petrželovou natí, přidáme vodu a pečlivě vymícháme.
 - Obalíme v trojobalu (klasicky v pořadí hladká mouka, rozšlehané vejce, strouhanka).
 - Smažíme v dostatečném množství oleje do zlatova.
 - V případě, že jsou již do zlatova, ale uprostřed stále syrové, můžeme dát na pár minut do trouby na dodělání při 160°C.
 
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
                  
            Kuře na paprice se špeclemi
          
                  
            Quiche de Lorraine
          
                  
            Dýňové špízy s tymiánovým vepřovým
          
                  
            Hrachová kaše s uzeným masem
          
              
      Vyžadován uživatelský účet
  
    Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.  
  Děkujeme za Váš komentář
  
        Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
        Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
        Zabere to jen chvilku.
      
    Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
  
        Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
        účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
        se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.