Holandský řízek

Martin
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 10 minut
Vaření: 8 minut
Celkově: 20 minut
Holandský řízek - naprostá klasika, tohle tu nesmí chybět.

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1926 KJ
tuky
40 g
bílkovina
22 g
mononenasycené mastné kyseliny
16 g
nasycené mastné kyseliny
11 g
polynenasycené mastné kyseliny
5 g
lepek
1 g
sacharidy
1 g
draslík
448 mg
vápník
300 mg
fosfor
257 mg
cholesterol
128 mg
sodík
99 mg
hořčík
62 mg
železo
6 mg
zinek
2 mg
mangan
1 mg

Ingredience

  • 200 g mletého bůčku
  • 200 g mleté plece
  • 100 g goudy (45% eidam)
  • 100 ml vody
  • trocha hladké mouky
  • trocha strouhanky
  • vejce
  • olej
  • trocha petrželové naťi
  • pepř
  • sůl

Postup:

  1. Mleté maso smícháme se strouhaným sýrem, pepřem, solí a nasekanou petrželovou natí, přidáme vodu a pečlivě vymícháme.
  2. Obalíme v trojobalu (klasicky v pořadí hladká mouka, rozšlehané vejce, strouhanka).
  3. Smažíme v dostatečném množství oleje do zlatova.
  4. V případě, že jsou již do zlatova, ale uprostřed stále syrové, můžeme dát na pár minut do trouby na dodělání při 160°C.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.