Noky z červené řepy s kozím sýrem a vlašskými ořechy

Martin
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 10 minut
Vaření: 60 minut
k tomu šalvějové máslo - velmi dobré jídlo

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2062 KJ
sacharidy
66 g
tuky
19 g
bílkovina
13 g
polynenasycené mastné kyseliny
6 g
cukry
6 g
vláknina
5 g
nasycené mastné kyseliny
5 g
mononenasycené mastné kyseliny
4 g
draslík
1,457 g
lepek
1 g
fosfor
628 mg
hořčík
257 mg
vápník
168 mg
sodík
113 mg
cholesterol
53 mg
železo
5 mg
mangan
5 mg
zinek
5 mg
měď
2 mg

Ingredience

  • 400g brambory
  • 300g červená řepa
  • 200g hladké mouky
  • 50g vlašské ořechy
  • 1 vejce
  • 3 lžíce másla
  • svazek šalveje
  • 150g kozí sýr
  • sůl

Postup:

  1. Brambory i řepu upečeme v troubě. Cca 160°C asi tak 45 - 60 minut - dle velikosti.
  2. Oloupeme a nastrouháme na jemno.
  3. V míse smícháme s vejcem, moukou a špetkou soli a vymícháme těsto.
  4. Z těsta utvoříme úzké válečky(použijeme trochu mouky na podsypání, těsto se může trochu lepit), ze kterých nožem nakrájíme menší nočky.
  5. Nočky vkládáme do vařící, mírně osolené vody - jakmile vyplavou na povrch, jsou hotové.
  6. V rendlíku rozpustíme máslo a dáme do něj asi 2/3 šalvěje, klidně vcelku. Chvilku zahříváme, až se uvolní aroma a šalvěj zavoní.
  7. Zbytek šalvěje nasekáme.
  8. Z rednlíku s máslem odstraníme šalvěj as nasypeme vlašské ořechy - je v podstatě jedno, jestli vcelku nebo lehce přesekané. Lehce je orestujeme.
  9. Přidáme k nim uvařené noky, opečeme a přihodíme také nasekanou šalvěj. Krátce opečeme.
  10. Jednu upečenou, oloupanou řepu jsem si nechaal na podávání. Nákrájel jsem ji na tenké a rozložil na talíř. přidal lístek šalvěje a naskládal na připravené lůžko hotové noky s ořechy.
  11. Kozí sýr nadrobíme na hotový pokrm a můžeme konzumovat.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.