Vyběhlíci

Jiřinka
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 10
Příprava: 30 minut
Vaření: 30 minut
Celkově: 90 minut
Ořechoví vyběhlíci - nebojte, nikam neutečou, jenom jsou to tak trochu náfukové.

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2595 KJ
sacharidy
47 g
tuky
45 g
cukry
30 g
nasycené mastné kyseliny
18 g
mononenasycené mastné kyseliny
12 g
polynenasycené mastné kyseliny
12 g
bílkovina
6 g
vláknina
2 g
draslík
1,464 g
lepek
1 g
fosfor
969 mg
hořčík
403 mg
vápník
245 mg
cholesterol
84 mg
mangan
8 mg
zinek
8 mg
železo
7 mg
sodík
6 mg
měď
3 mg

Ingredience

  • 200 g hladké mouky
  • 300 g moučkového cukru
  • 350 g másla
  • 250 g vlašských ořechů
  • 1 lžičku jedlé sody

Postup:

  1. Na vál si nasypeme mouku, cukr, máslo, ořechy, sodu a propracujeme v hladké těsto. Dáme na talíř, zabalíme do potravinářské fólie a necháme 30 minut odpočinout v lednici.
  2. Na pomoučeném vále si vyválíme placku půl cm a vykrajujeme srdíčka, nebo jiné tvary. Skládáme je na plech hezky vedle sebe.
  3. Dáme do předehřáté trouby péct na 180 stupňů 10 až 15 minut. Stačí, když začnou jemně růžovět.
  4. Pečené vyndáme z trouby a pokapeme rozpuštěnou čokoládou.
  5. Srdíčka se nafouknou a jsou uvnitř dutá. Z jedné dávky je tak 80 ks.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Mohlo by vás zajímat

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.