Penne all’a Amatriciana

Martin
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 10 minut
Vaření: 10 minut
Italské těstoviny krásných barev a ještě lepší chuti, se slaninkou a plné zeleniny.

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2407 KJ
sacharidy
62 g
nasycené mastné kyseliny
49 g
bílkovina
20 g
tuky
19 g
sůl
4 g
vláknina
3 g
mononenasycené mastné kyseliny
3 g
lepek
1 g
vápník
277 mg
draslík
21 mg
hořčík
20 mg
fosfor
19 mg
sodík
6 mg
železo
1 mg

Ingredience

  • 400 g drcených rajčat
  • 300 g těstovin penne
  • 100g Pecorino Romano (nebo Parmigiano Reggiano)
  • 100 g italské pancetty( nebo ještě lépe guanciale)
  • olivový olej extra virgin
  • 1 menší červená cibule
  • 1 řapík řapíkatého celeru
  • 1 mrkev
  • sůl
  • pepř

Postup:

  1. Těstoviny penne dáme vařit do osolené vroucí vody na 6 - 8 minut nebo dle návodu na obalu.
  2. Na olivovém oleji osmahneme na kostičky nakrájenou slaninu , po malé chvilce přidáme červenou cibuli nakrájenou na drobno, na malé kostičky řapíkatý celer a mrkev a společně restujeme téměř do zlatova.
  3. Potom zalijeme drcenými rajčaty a cca 5 minut podusíme. Přilejeme půl naběračky vody z těstovin.
  4. Dochutíme solí a pepřem. Při podávání posypeme strouhaným sýrem pecorino nebo parmazánem.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.