Losos teriyaki

Martin
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 15 minut
Vaření: 15 minut
Vynikající a poměrně snadný způsob přípravy lososa

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1790 KJ
bílkovina
40 g
sacharidy
28 g
tuky
13 g
mononenasycené mastné kyseliny
5 g
sůl
4 g
nasycené mastné kyseliny
2 g
cukry
2 g
polynenasycené mastné kyseliny
1 g
draslík
716 mg
fosfor
577 mg
hořčík
259 mg
vápník
133 mg
cholesterol
90 mg
železo
10 mg
mangan
4 mg
sodík
2 mg
měď
1 mg
zinek
1 mg

Ingredience

  • 800g filet lososa
  • 5 lžic sojové omáčky
  • 30g zázvoru
  • 3 stroužky česneku
  • 150 ml rýžového vína
  • 1 lžíce medu
  • 2 lžíce olivového oleje
  • šťáva z 1 citronu
  • sůl
  • pepř
  • 1 lžíce sezamových semínek
  1. Lososa nakrájíme na 8 kousků , osolíme a opepříme.
  2. Zázvor oloupeme a nakrájíme na tenčí plátky. Stejně tak i česnek.
  3. Do kastrolu nalijeme sojovou omáčku, víno (pokud nemáte rýžové, použijte suché bílé, popřípadě 1 lžíci vinného octa), lžíci olivového oleje a přidáme do něj česnek a zázvor.
  4. Krátce svaříme do konzistence sirupu, přidáme lžíci medu a citronovou šťávu a necháme vychladnout.
  5. Lososa vložíme do hotové marinády, nejméně na půl hodiny.
  6. Rybu vytáhneme z marinády, osušíme a dáme kůží dolů na rozpálenou pánev a na zbytku olivového oleje 2 - 3 minutky opékáme.
  7. Rybu obrátíme, opékáme asi 1 minutu. Opět obrátíme a přilijeme do pánve marinádu.
  8. Necháme ještě ze dvě minutky probublávat a občas lžící rybu marinádou přelijeme.
  9. Máme hotovo.

Jako přílohu můžeme zvolit například rýži se zeleninou, salát pak choi nebo například nudle soba či rýžové. Lososa posypeme ještě sezamovým semínkem. Určitě si tento způsob přípravy lososa zamilujete...


Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Storno
Přidat