Kuře po baskicku

Peťula
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 15 minut
Vaření: 40 minut

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2323 KJ
sacharidy
58 g
tuky
28 g
bílkovina
14 g
nasycené mastné kyseliny
9 g
mononenasycené mastné kyseliny
5 g
cukry
3 g
vláknina
1 g
lepek
1 g
draslík
638 mg
fosfor
167 mg
vápník
94 mg
hořčík
61 mg
cholesterol
48 mg
sodík
9 mg
železo
3 mg
mangan
1 mg
zinek
1 mg

Ingredience

  • 1 kuře
  • 80 g másla
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 cibule
  • 4 rajčata
  • 3 papriky
  • 3 stroužky česneku
  • tymián
  • pepř
  • sůl

Postup:

  1. Na másle zpěníme jemně nakrájenou cibuli a osmahneme na ní porce kuřete na povrchu ze všech stran. Když se póry na mase zatáhnou a maso zbělá, podlijeme ho vodou.
  2. Přidáme oloupaná nakrájená rajčata, papriky, česnek, tymián, pepř a sůl a dusíme pod pokličkou do měkka.
  3. Když je maso měkké, vyjmeme porce kuřete z kastrolu a omáčku lehce zaprášíme lžicí mouky. Hladce rozmícháme a povaříme ještě 5 minut.
  4. Podáváme s rýží.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.