Pečený okáč s dýňovými hranolky

Jiřinka
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 2
Příprava: 40 minut
Vaření: 20 minut
Okáč obecný - mořská ryba, upečeme si ho s dýňovými hranolky

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2036 KJ
sacharidy
48 g
bílkovina
29 g
tuky
17 g
cukry
15 g
vláknina
6 g
nasycené mastné kyseliny
2 g
mononenasycené mastné kyseliny
1 g
draslík
467 mg
vápník
210 mg
fosfor
91 mg
hořčík
57 mg
cholesterol
14 mg
železo
5 mg
zinek
2 mg
mangan
2 mg
měď
1 mg
sodík
1 mg

Ingredience

  • 300 g ryby
  • 1 máslová dýně
  • bylinková sůl
  • pepř
  • 1 citron
  • 1 grep
  • 1 lžíce másla
  • 4 bobkové listy
  • Trochu petrželové naťe
  1. Nejdříve si důkladně rybu připravíme. Oškrábeme šupiny, vykucháme a pořádně umejeme pod studenou vodou.
  2. Poté rybu pokapeme jak z venku tak i zevnitř citronovo-grepovou štávou, osolíme a opepříme.
  3. Dáme odležet do lednice a mezitím si připravíme hranolky z máslové dýně.
  4. Na alobal poklademe bobkové listy, kolečka citronu, kolečka grepu na ně položíme odleželé ryby.
  5. Na ryby nahoře opět položíme citron, grep, bobkový list, bylinky, přidáme na hranolky nakrájenou máslovou dýni, kterou jemně osolíme přidáme kousek másla zabalíme do alobalu.
  6. Alobal zabalíme tak, aby nám nevytekla šťáva.
  7. Dáme do předem rozehřáté trouby 200 stupňů 10 minut.
  8. Po 10 minutách balíček zvrchu otevřem a pečeme dalších cca 10 minut (hranolky musí být měkké).

Místo hranolek z dýně můžeme dát hranolky z brambor. Ryby bysme měli mít na našem jídelníčku minimálně jednou týdně. O tom, jak je rybí maso zdravé, není pochyb. Tak dobrou chuť.


Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.