Česnekový krém

Martin
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 5 minut
Vaření: 15 minut
Parádní polévka pro podzimní sychravé dny, zahřeje i pohladí

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1636 KJ
sacharidy
34 g
tuky
26 g
nasycené mastné kyseliny
16 g
bílkovina
9 g
mononenasycené mastné kyseliny
4 g
draslík
1,051 g
vláknina
1 g
lepek
1 g
fosfor
389 mg
vápník
121 mg
hořčík
66 mg
cholesterol
38 mg
železo
4 mg
zinek
2 mg
sodík
2 mg
mangan
1 mg

Ingredience

  • 800 ml hovězího vývaru
  • 6 stroužků česneku
  • 150 ml smetany
  • 50 g másla
  • 50 g hladké mouky
  • 40 g bagetky (bílá na krutonky)
  • 50 g parmazánu
  • trocha zelené petrželky

Postup:

  1. V kastrolu rozpustíme máslo, přisypeme mouku a připravíme světlou jíšku.
  2. Zalijeme studeným vývarem (pokud nemáte hovězí nebo třeba z vepřových kostí, zkuste udělat alespoň zeleninový, z vody si na polévce příliš nepochutnáte), rozšleháme a za stálého míchání přivedem k varu.
  3. Ztlumíme plamen a necháme zvolna probublávat 10 - 15 minut.
  4. Dochutíme - solí, pepřem a rozmačkaným česnekem.
  5. Na závěr přilijeme smetanu.
  6. Na talíři doplníme krutony z bílého pečiva, posypeme parmazánem a zelenou petrželkou.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.