Steak s karamelizovanou cibulí a pečenými brambory

Jiřinka
Počet porcí: 2
Příprava: 15 minut
Vaření: 20 minut
Kuřecí steak

Ingredience

  • 300 g kuřecích prsíček
  • 500 g brambor
  • sůl
  • pepř
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžíce másla
  • karamelizovaná cibule

  • 2 cibule
  • 2 lžíce cukru
  • 1 lžička oleje
  • 1 lžička másla
  • chilli paprička

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2982 KJ
sacharidy
71 g
bílkovina
39 g
tuky
28 g
cukry
16 g
nasycené mastné kyseliny
8 g
vláknina
5 g
polynenasycené mastné kyseliny
4 g
mononenasycené mastné kyseliny
3 g
draslík
1,277 g
sůl
1 g
fosfor
150 mg
vápník
147 mg
cholesterol
121 mg
hořčík
102 mg
sodík
42 mg
železo
5 mg
zinek
1 mg
mangan
1 mg
  1. Maso umejeme, osušíme, potřeme olejem, osolíme, opepříme a necháme cca 2 hodiny odležet.
  2. Mezitím nakrájíme oloupanou cibuli na měsíčky.
  3. Na pánev dáme olej s máslem a maso pomalu pečeme s obou stran - cca 6 minut jedna strana (podle tlouštky masa; pozor, abyste maso moc nevysušili).

Karamelizovaná cibule

  1. Na rozehřátý olej dáme cibuli, restujeme do sklovata.
  2. Posypeme cukrem, přidáme kousek chilli papričky (dle chuti) a restujeme do zlatova. Ke konci přidáme máslo.

Podáváme na předehřátém talíři s pečenými brambory.


Uživatelská Hodnocení

Chřen
2017-01-06 10:39:09
Tenhle si přidávám do seznamu, paráda.
Ingrid
2017-01-01 21:38:22

Další recepty

Kuřecí prsa s pepřovou omáčkou a pečenými bramborami
Pečené vepřové, kysané zelí, bramborové šišky
Rýže Basmati s omáčkou z vepřové kýty
Kachna se zelím a chlupaté knedlíky
Plněné žampiony s mačkanými brambory