Steak s karamelizovanou cibulí a pečenými brambory

Jiřinka
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 2
Příprava: 15 minut
Vaření: 20 minut
Kuřecí steak

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2909 KJ
sacharidy
67 g
bílkovina
39 g
tuky
28 g
cukry
14 g
nasycené mastné kyseliny
8 g
polynenasycené mastné kyseliny
4 g
vláknina
4 g
mononenasycené mastné kyseliny
3 g
draslík
1,209 g
sůl
1 g
fosfor
134 mg
vápník
133 mg
cholesterol
121 mg
hořčík
98 mg
sodík
37 mg
železo
4 mg
mangan
1 mg

Ingredience

  • 300 g kuřecích prsíček
  • 500 g brambor
  • sůl
  • pepř
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžíce másla
  • karamelizovaná cibule

  • 2 cibule
  • 2 lžíce cukru
  • 1 lžička oleje
  • 1 lžička másla
  • chilli paprička
  1. Maso umejeme, osušíme, potřeme olejem, osolíme, opepříme a necháme cca 2 hodiny odležet.
  2. Mezitím nakrájíme oloupanou cibuli na měsíčky.
  3. Na pánev dáme olej s máslem a maso pomalu pečeme s obou stran - cca 6 minut jedna strana (podle tlouštky masa; pozor, abyste maso moc nevysušili).

Karamelizovaná cibule

  1. Na rozehřátý olej dáme cibuli, restujeme do sklovata.
  2. Posypeme cukrem, přidáme kousek chilli papričky (dle chuti) a restujeme do zlatova. Ke konci přidáme máslo.

Podáváme na předehřátém talíři s pečenými brambory.


Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Storno
Přidat