Tvarohový dort s malinovým coulis
MartinSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1285 KJ
- sacharidy
- 21 g
- tuky
- 20 g
- cukry
- 13 g
- nasycené mastné kyseliny
- 12 g
- bílkovina
- 7 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 2 g
- vláknina
- 1 g
- draslík
- 24 mg
- cholesterol
- 21 mg
- fosfor
- 16 mg
- sodík
- 12 mg
- vápník
- 11 mg
- hořčík
- 4 mg
Ingredience
- 200 g máslových sušenek (např. BeBe)
- 125 g másla
- 500 g měkkého tvarohu
- 20 g moučkového cukru
- 1 vanilkový lusk
- 1 lžička citrónové šťávy
- 500 ml sladké smetany
- 20 g želatiny
- 200 g mražených malin
- 100 g cukru krystal
Postup:
- Sušenky rozdrtíme a smícháme s rozpuštěným máslem. Já používám kutr, ale můžou se dát do sáčku a rozbít paličkou nebo válečkem.
- Do dortové formy dáme pečící papír a na něj rozprostřeme vrstvu z drcených sušenek a másla. Odděláme stranou.
- Tvaroh rozmícháme s cukrem, citronovou šťávou a vnitřkem vanilky.
- Želatinu necháme nabobnat v trošce vody asi 10 minut - popřípadě podle návodu..každá se připravuje trochu jinak..plátkovou necháme nabobtnat ve vodě, lehce vymačkáme.
- Do rendlíku nalijme 1/3 smetany, přidáme želatinu a necháme na mírném plamneni rozpustit - nevaříme.
- Ze zbytku smetany připravíme polotuhou šlehačku. Do tvarohu vmícháme teplou smetanu s želatinou - musíme dobře promíchat, vzhledem k tomu, že je tvarohová směs poměrně chladná, může se stát, že se želatina dobře nerozmíchá a nadělají s hrudky. Napravit se to dá jen tak, že si připravíte vodní lázeň a tvarohovou směs v misce zahřejete a znovu pořádně rozmícháte. Nakonec vmícháme do směsi našlehanou smetanu.
- Směs přemístíme na vrstvu sušenek a rozetřeme stěrkou. Dáme vychladit do lednice - ideálně přes noc, nebo alespoň 2 - 3 hodiny.
- Do rendlíku mezitím nasypeme cukr a přidáme lžíci vody. Dáme na plamen a připravíme cukrový rozvar konzistence sirupu. Nasypeme do něj maliny, rozmícháme a necháme chvilku povařit. Přepasírujeme přes sítko, abychom v coulis neměli semínka. Hustotu můžeme zredukovat dalším vařením.
- Necháme vychladnout. Vychladlý dezert podáváme s malinovým coulis ozdobené mátou.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Pečené vepřové maso s hráškovým pyré s mátou
Špaldové rybízové muffiny (vegan)
Nilský okoun s bramborovou kaší a listovým špenátem
Sacher dort
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.