Kuskus se zeleninou

Martin
Počet porcí: 4
Příprava: 10 minut
Vaření: 10 minut
Celkově: 15 minut
Výborná, velmi rychlá příloha, která může sloužit i jako samostatný pokrm, nebo třeba do salátů.

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1512 KJ
sacharidy
51 g
tuky
12 g
bílkovina
10 g
nasycené mastné kyseliny
5 g
mononenasycené mastné kyseliny
3 g
vláknina
1 g
cukry
1 g
draslík
122 mg
cholesterol
30 mg
sodík
28 mg
vápník
23 mg
fosfor
20 mg
hořčík
9 mg

Ingredience

  • 400 ml kuřecího vývaru
  • 250 g kuskusu
  • 50g másla
  • 1 mrkev
  • 1 menší petržel
  • 1/4 celeru
  • sůl

Postup:

  1. Očištěnou kořenovou zeleninu nastrouháme na struhadle a na másle, v kastrolu opečeme do zlatova.
  2. Zalijeme vývarem a přivedeme k varu.
  3. Kuskus vysypeme na dno pekáčku - tenkou vrstvu, maximálně 1-2 cm vysokou, a zalijeme ji vroucím vývarem těsně nad hladinu kuskusu.
  4. Necháme 5-7 minut odstát a opatrně dobře promícháme a máme hotovo. Podáváme jako samostatný pokrm, nebo jako přílohu k dalším jídlům.

Chutnalo vám?

Ohodnoťte recept

Přidat
Storno
Přidat