Kuskus se zeleninou
MartinSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1512 KJ
- sacharidy
- 51 g
- tuky
- 12 g
- bílkovina
- 10 g
- nasycené mastné kyseliny
- 5 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 3 g
- vláknina
- 1 g
- cukry
- 1 g
- draslík
- 122 mg
- cholesterol
- 30 mg
- sodík
- 28 mg
- vápník
- 23 mg
- fosfor
- 20 mg
- hořčík
- 9 mg
Ingredience
- 400 ml kuřecího vývaru
- 250 g kuskusu
- 50g másla
- 1 mrkev
- 1 menší petržel
- 1/4 celeru
- sůl
Postup:
- Očištěnou kořenovou zeleninu nastrouháme na struhadle a na másle, v kastrolu opečeme do zlatova.
- Zalijeme vývarem a přivedeme k varu.
- Kuskus vysypeme na dno pekáčku - tenkou vrstvu, maximálně 1-2 cm vysokou, a zalijeme ji vroucím vývarem těsně nad hladinu kuskusu.
- Necháme 5-7 minut odstát a opatrně dobře promícháme a máme hotovo. Podáváme jako samostatný pokrm, nebo jako přílohu k dalším jídlům.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Čokoládový rebarborový koláč
Pečené vepřové s glazovanými cibulkami
Mascarpone s jahodami
Tagliatelle s gorgonzolovou omáčkou a ořechy
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.