Šunkofleky

Martin
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 10 minut
Vaření: 25 minut
Šunkofleky aneb zapékané těstoviny s uzeným masem

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2868 KJ
sacharidy
81 g
bílkovina
30 g
tuky
26 g
cukry
5 g
nasycené mastné kyseliny
2 g
mononenasycené mastné kyseliny
1 g
fosfor
189 mg
draslík
155 mg
cholesterol
131 mg
vápník
122 mg
sodík
64 mg
hořčík
39 mg
železo
2 mg
zinek
1 mg

Ingredience

  • 400 g flíčků (těstoviny)
  • 4 Vejce
  • 1 cibule
  • sůl
  • pepř
  • 300 g uzené krkovičky
  • 100 g uzeného boku
  • 150 ml mléka
  • trocha másla (na vymazání plechu)
  • špetka muškátového oříšku

Postup:

  1. Flíčky uvaříme v osolené vodě na skus - nerozvařit.
  2. Mezitím si nakrájíme slaninu, uzené a cibuli na kostičky.
  3. Kůži z boku dáme vyvařit do vody na těstoviny.
  4. Na pánvi rozehřejeme sádlo, přidáme slaninu a opékáme do růžova.
  5. Vsypeme cibuli, tu opečeme jen do skleněna.
  6. Nakrájené uzené nasypeme do vody k těstovinám a chviličku povaříme s těstovinami.
  7. Těstoviny zcedíme, smícháme s opečenou cibulí a slaninou - společeně se sádlem, na kterém jsme je opékali.
  8. Dobře promícháme, osolíme, opepříme a nasypeme na vymazaný plech.
  9. Dáme do trouby vyhřáté na cca 170 °C a 5 minut pečeme.
  10. Po pěti minutách zalijeme vejci, rozšlehanými v mléce se špetkou soli a muškátu.
  11. Pečeme dalších asi 20 minut do zlatova.
  12. Podáváme s kyselým okurkem nebo nějakým salátkem.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Storno
Přidat