Králík s hořčičnou omáčkou

Jiřule
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 15 minut
Vaření: 60 minut

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1197 KJ
tuky
27 g
nasycené mastné kyseliny
11 g
bílkovina
4 g
sacharidy
3 g
mononenasycené mastné kyseliny
1 g
sůl
1 g
cukry
1 g
sodík
216 mg
fosfor
87 mg
draslík
81 mg
vápník
51 mg
hořčík
40 mg
cholesterol
39 mg
železo
20 mg
mangan
2 mg
zinek
1 mg

Ingredience

  • 1 králík
  • 2 cibule
  • 100 g slaniny
  • 250 ml vývaru
  • 3 lžíce hořčice
  • 150 ml smetany
  • 2 lžíce másla
  • majoránka
  • sůl
  • pepř

Postup:

  1. Králíka si omejeme a naporcujeme. Osolíme a opepříme.
  2. V hrnci na másle osmažíme na jemno nakrájenou cibuli a slaninu.
  3. Přidáme králíka a necháme maso zatáhnout.
  4. Přidáme hořčici, majoránku, vývar, přiklopíme a dusíme - cca 45 minut.
  5. Když je maso měkké, vyndáme na talíř, omáčku zjemníme smetanou a povaříme 2 minutky.
  6. Podáváme s vařenými bramborami. Dobrou chuť!

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.