Hráškový krém

Martin
Počet porcí: 4
Příprava: 5 minut
Vaření: 10 minut
Výborná, velmi rychlá polévka, svěží jarní barvy pro potěchu oka a lehké chuti

Ingredience

  • 600 ml kuřecího vývaru
  • 500 g mraženého hrášku
  • 150 ml smetany (30%)
  • 50 g másla
  • 2 stroužky česneku
  • 1/2 cibule
  • muškátový oříšek
  • sůl
  • bílý pepř
  • 80 g bagety ( bílá na krutony)

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1667 KJ
sacharidy
42 g
tuky
24 g
nasycené mastné kyseliny
14 g
bílkovina
12 g
mononenasycené mastné kyseliny
3 g
lepek
1 g
vláknina
1 g
draslík
344 mg
fosfor
169 mg
hořčík
69 mg
vápník
66 mg
cholesterol
30 mg
sodík
15 mg
železo
2 mg
mangan
1 mg
zinek
1 mg

Postup:

  1. Na polovině másla zpěníme do skleněna nadrobno nakrájenou cibulku s česnekem.
  2. Zalijeme kuřecím vývarem a přivedeme k varu.
  3. Nasypeme 2/3 hrášku, stáhneme z ohně a ihned rozmixujeme tyčovým mixérem.
  4. Nalijeme smetanu, dochutíme solí, bílým pepřem a špetičkou muškátového oříšku.
  5. Do horké polévky nasypeme zbytek hrášku, který necháme vcelku. Už nevaříme.
  6. Zjemníme zbytkem másla.
  7. Podáváme s krutony z bílého pečiva, které jsme nakrájeli na kostičky a v troubě na sucho upekli do zlatova.
  8. Ozdobíme nasekanou mátou nebo zelenou petrželkou.

Uživatelská Hodnocení

Krorona
2016-12-27 22:37:57
Chaim
2016-12-25 15:17:52
Čestmír
2016-12-22 13:42:14

Další recepty

Vichyssoise
Rizoto s liškami a hráškem
Telecí blanquette
Kuřecí steak s bylinkovým velouté
Aspikové dortíky