Hráškový krém

Martin
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 5 minut
Vaření: 10 minut
Výborná, velmi rychlá polévka, svěží jarní barvy pro potěchu oka a lehké chuti

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1677 KJ
sacharidy
43 g
tuky
24 g
nasycené mastné kyseliny
14 g
bílkovina
12 g
mononenasycené mastné kyseliny
3 g
vláknina
1 g
lepek
1 g
draslík
518 mg
fosfor
222 mg
vápník
80 mg
hořčík
79 mg
cholesterol
30 mg
sodík
15 mg
železo
3 mg
zinek
1 mg
mangan
1 mg

Ingredience

  • 600 ml kuřecího vývaru
  • 500 g mraženého hrášku
  • 150 ml smetany (30%)
  • 50 g másla
  • 2 stroužky česneku
  • 1/2 cibule
  • muškátový oříšek
  • sůl
  • bílý pepř
  • 80 g bagety ( bílá na krutony)

Postup:

  1. Na polovině másla zpěníme do skleněna nadrobno nakrájenou cibulku s česnekem.
  2. Zalijeme kuřecím vývarem a přivedeme k varu.
  3. Nasypeme 2/3 hrášku, stáhneme z ohně a ihned rozmixujeme tyčovým mixérem.
  4. Nalijeme smetanu, dochutíme solí, bílým pepřem a špetičkou muškátového oříšku.
  5. Do horké polévky nasypeme zbytek hrášku, který necháme vcelku. Už nevaříme.
  6. Zjemníme zbytkem másla.
  7. Podáváme s krutony z bílého pečiva, které jsme nakrájeli na kostičky a v troubě na sucho upekli do zlatova.
  8. Ozdobíme nasekanou mátou nebo zelenou petrželkou.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.