Lasagne alla Bolognese
MartinSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 4328 KJ
- bílkovina
- 71 g
- tuky
- 57 g
- sacharidy
- 38 g
- cukry
- 4 g
- nasycené mastné kyseliny
- 3 g
- sůl
- 3 g
- vláknina
- 2 g
- lepek
- 1 g
- vápník
- 647 mg
- cholesterol
- 48 mg
- draslík
- 39 mg
- fosfor
- 24 mg
- hořčík
- 21 mg
- sodík
- 7 mg
- železo
- 1 mg
Ingredience
- 300 ml hovězího vývaru (nebo vody)
- 800 g drcených rajčat
- 400 g suchých lasagní
- 200 g mozzarelly
- 200 g parmigiano reggiano
- 400 ml bešamelu
- 300 g libového vepřového masa
- 300 g hovězího zadního
- 150 ml červeného vína
- 1 mrkev
- 1 řapík celeru
- 1 malá cibule
- olivový olej
- oregano
- bazalka
- mletý pepř
- sůl
Postup:
-
Boloňské ragů
- Zeleninu nahrubo nastrouháme, popřípadě nakrájíme na malé kostičky, osmahneme na oleji, přidáme vepřové maso a dobře promícháme a orestujeme, potom přidáme hovězí maso a taktéž orestujeme.
- Podlijeme červeným vínem, necháme vyvařit. Směs okořeníme pepřem a solí, zalijeme drcenými rajčaty a necháme na mírném ohni za občasného promíchání pomalu dusit asi hodinu.
- Občas můžeme dolít horkým vývarem nebo vodou. Před koncem přidáme čerstvé bylinky..V případě, že použijeme sušené, přidáme je hned po vložení drcených rajčat.
- Komponování lasagni
- Na dno pekáče dáme část ragů, snažíme se rozetřít úplně všude,.. pak vrstvu suchých lasagní. Na tuto vrstvu opět rozetřeme ragů, dále pak naběračku bešamelu, rozetřeme lehce po ragů, natrháme mozarellu a vrstvu nastrouhaného parmezánu, lasagne, ragů, mozzarellu, parmezán a ještě jednou opakujeme, zakončíme bohatou vrstvou parmezánu.
- Můžeme přikrýt máslem potřeným alobalem. Pečeme asi 25 - 30 minut při 180 °C. Bez přikrytí 30 – 35 minut na 160°C z toho posledních 5 minut na 200°C..kvůli barvě – řešit operativně..
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Candát s houbovým Kubou a špičatým zelím
Vitello tonnato
Pečené kuřecí stehno na červeném zelí
Holandský řízek
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.