Lasagne alla Bolognese

Martin
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 10 minut
Vaření: 90 minut
Pravé lasgne s boloňským ragů - Itálie připravená u vás doma
Lasagne alla Bolognese

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
4328 KJ
bílkovina
71 g
tuky
57 g
sacharidy
38 g
cukry
4 g
nasycené mastné kyseliny
3 g
sůl
3 g
vláknina
2 g
lepek
1 g
vápník
647 mg
cholesterol
48 mg
draslík
39 mg
fosfor
24 mg
hořčík
21 mg
sodík
7 mg
železo
1 mg

Ingredience

  • 300 ml hovězího vývaru (nebo vody)
  • 800 g drcených rajčat
  • 400 g suchých lasagní
  • 200 g mozzarelly
  • 200 g parmigiano reggiano
  • 400 ml bešamelu
  • 300 g libového vepřového masa
  • 300 g hovězího zadního
  • 150 ml červeného vína
  • 1 mrkev
  • 1 řapík celeru
  • 1 malá cibule
  • olivový olej
  • oregano
  • bazalka
  • mletý pepř
  • sůl

Postup:

  1. Boloňské ragů

    1. Zeleninu nahrubo nastrouháme, popřípadě nakrájíme na malé kostičky, osmahneme na oleji, přidáme vepřové maso a dobře promícháme a orestujeme, potom přidáme hovězí maso a taktéž orestujeme.
    2. Podlijeme červeným vínem, necháme vyvařit. Směs okořeníme pepřem a solí, zalijeme drcenými rajčaty a necháme na mírném ohni za občasného promíchání pomalu dusit asi hodinu.
    3. Občas můžeme dolít horkým vývarem nebo vodou. Před koncem přidáme čerstvé bylinky..V případě, že použijeme sušené, přidáme je hned po vložení drcených rajčat.
  2. Komponování lasagni
    1. Na dno pekáče dáme část ragů, snažíme se rozetřít úplně všude,.. pak vrstvu suchých lasagní. Na tuto vrstvu opět rozetřeme ragů, dále pak naběračku bešamelu, rozetřeme lehce po ragů, natrháme mozarellu a vrstvu nastrouhaného parmezánu, lasagne, ragů, mozzarellu, parmezán a ještě jednou opakujeme, zakončíme bohatou vrstvou parmezánu.
    2. Můžeme přikrýt máslem potřeným alobalem. Pečeme asi 25 - 30 minut při 180 °C. Bez přikrytí 30 – 35 minut na 160°C z toho posledních 5 minut na 200°C..kvůli barvě – řešit operativně..

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.