Polévka z červené řepy

Mišula
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 6
Příprava: 15 minut
Vaření: 60 minut

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
872 KJ
tuky
14 g
bílkovina
11 g
sacharidy
8 g
nasycené mastné kyseliny
5 g
cukry
5 g
vláknina
2 g
draslík
256 mg
vápník
200 mg
sodík
117 mg
fosfor
106 mg
hořčík
90 mg
železo
6 mg
mangan
2 mg

Ingredience

  • 150 g červené řepy
  • 1 cibule
  • 10 dkg klobásky (jakékoliv)
  • 100 g kyselého zelí
  • 4 mrkve
  • 200 g hovězího masa
  • 200 ml zakysané smetany
  • Sůl
  • 6 kuliček pepře
  • 1 bobkový list
  • Hrst petržele

Postup:

  1. Do hrnce s osolenou vodou dáme vcelku vařit hovězí maso. Přidáme bobkový list a celý pepř. Necháme vařit.
  2. Mezitím si očistíme a nakrájíme řepu, mrkev, petržel, kyselé zelí, cibuli a klobásu. Když se nám maso vaří cca 30 minut, přidáme k němu tyto nakrájené suroviny.
  3. A vaříme cca 1-1,5 hodiny.
  4. Když je maso měkké, vyndáme ho a nakrájíme na kousíčky a vložíme zpět do polévky.
  5. Nakonec vše zjemníme zakysanou smetanou. Podáváme například s čerstvým pečivem. Je to moc dobrá polévka a díky řepě i bohatá na vitamin B. Dobrou chuť

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.