Polévka z červené řepy
MišulaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 872 KJ
- tuky
- 14 g
- bílkovina
- 11 g
- sacharidy
- 8 g
- nasycené mastné kyseliny
- 5 g
- cukry
- 5 g
- vláknina
- 2 g
- draslík
- 256 mg
- vápník
- 200 mg
- sodík
- 117 mg
- fosfor
- 106 mg
- hořčík
- 90 mg
- železo
- 6 mg
- mangan
- 2 mg
Ingredience
- 150 g červené řepy
- 1 cibule
- 10 dkg klobásky (jakékoliv)
- 100 g kyselého zelí
- 4 mrkve
- 200 g hovězího masa
- 200 ml zakysané smetany
- Sůl
- 6 kuliček pepře
- 1 bobkový list
- Hrst petržele
Postup:
- Do hrnce s osolenou vodou dáme vcelku vařit hovězí maso. Přidáme bobkový list a celý pepř. Necháme vařit.
- Mezitím si očistíme a nakrájíme řepu, mrkev, petržel, kyselé zelí, cibuli a klobásu. Když se nám maso vaří cca 30 minut, přidáme k němu tyto nakrájené suroviny.
- A vaříme cca 1-1,5 hodiny.
- Když je maso měkké, vyndáme ho a nakrájíme na kousíčky a vložíme zpět do polévky.
- Nakonec vše zjemníme zakysanou smetanou. Podáváme například s čerstvým pečivem. Je to moc dobrá polévka a díky řepě i bohatá na vitamin B. Dobrou chuť
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Noky z červené řepy s kozím sýrem a vlašskými ořechy
Pečené vepřové
Kuřecí řízky v těstíčku se sýrem
Penne s brokolicí v nivové omáčce
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.