Kuře na domácím kysaném červeném zelí

Lukasz
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 15 minut
Vaření: 90 minut
Celkově: 115 minut
Doma to prostě milujeme :)

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
3092 KJ
sacharidy
63 g
bílkovina
37 g
tuky
35 g
nasycené mastné kyseliny
10 g
vláknina
6 g
draslík
858 mg
vápník
100 mg
fosfor
94 mg
hořčík
62 mg
sodík
18 mg
železo
3 mg
cholesterol
2 mg
měď
1 mg

Ingredience

  • 700 g červeného zelí ( kysaného )
  • 2 červené cibule
  • 0,1 l červeného vína
  • 600 g brambor
  • sůl
  • pepř
  • snítka rozmarýnu
  • 4 kuřecí čtvrtky
  • kmín
  • 4 plátky másla

Postup:

  1. Kysané červené zelí dáme ze sklenice na plech.
  2. Promícháme s červenou cibulí, kterou máme nasekanou na drobno a zalijeme červeným vínem.
  3. Na zelí poklademe plátky brambor, které osolíme, okořeníme čerstvě mletým pepřem a posypeme rozmarýnem, také na drobno nasekaným.
  4. Dále kuřecí čtvrtky, osolené z obou stran, okořeněné pepřem.
  5. Posypeme kmínem a na každou čtvrtku dáme plátek másla.
  6. Pečeme při 180 °C asi 1.5 hodiny.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.