Gnocchi se sušenými rajčaty

Martin
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 15 minut
Vaření: 560 minut
Domácí noky s domácími sušenými rajčaty

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2219 KJ
sacharidy
67 g
tuky
20 g
bílkovina
19 g
mononenasycené mastné kyseliny
9 g
vláknina
6 g
nasycené mastné kyseliny
5 g
cukry
5 g
polynenasycené mastné kyseliny
2 g
draslík
1,743 g
lepek
1 g
sůl
1 g
fosfor
641 mg
hořčík
193 mg
vápník
181 mg
cholesterol
49 mg
sodík
39 mg
železo
8 mg
zinek
3 mg
mangan
2 mg

Ingredience

  • 600 g rajčat
  • hrst bazalky
  • 100 g sýru parmazán
  • 20 g piniových semínek
  • 3 stroužky česneku
  • 3 lžíce olivového oleje
  • sůl
  • pepř
  • Gnocchi:

  • 600 g brambor
  • 150 g hladké mouky (více či méně dle potřeby)
  • 1 vejce
  • sůl

Rajčata:

  1. Rajčata podélně rozpůlíme, osolíme a vyskládáme na pečící papír na plech, překrojenou stranou nahoru.
  2. Vložíme do trouby rozehřáté na 90 °C a sušíme minimálně 7 - 8 hodin. Pokud je chceme vláčnější, vytáhneme dříve.
  3. Česnek nasekáme na jemno a společně s piniovými oříšky a bazalkou dáme do hmoždíře a rozetřeme. Přidáme olivový olej. Můžeme použít i tyčový mixéra a ušetřit si trošku čas i práci, ale pesto připravené v hmoždíři je přece jen o něco lepší.
  4. Rajčata přendáme do misky a zalijeme polovinou připraveného bazalkového pesta. Promícháme a necháme chvilku odstát.
  5. Polovinu takto připravených rajčat nasekáme na jemno a přemístíme na rozehřátou pánev i s trochou oleje.

Gnocchi:

  1. Brambory upečeme v troubě do měkka( cca 160°C, 50 minut).
  2. Vychladlé nastrouháme na jemném struhadle nebo, pokud máme lis, prolisujeme.
  3. Přidáme hladkou mouku, vejce, trochu soli a vypracujeme těsto.
  4. Vytvarujeme malé "hádky", ze kterých krájíme malé nočky, asi 2 * 2 cm (snažíme se pracovat rychle – těsto může řídnout a lepit se).
  5. Do nočků můžeme udělat prstem menší důlek.
  6. Noky uvaříme v lehce osolené vroucí vodě. Až vyplavou na povrch, tak jsou hotové.

Do prohřátých rajčat vhodíme uvařené gnocchi, promícháme a můžeme servírovat. Na talíři dáme noky doprostřed, kolem naskládáme ještě několik sušených rajčat a lžičku bazalkového pesta, posypeme lehce parmazánem a ozdobíme bazalkou.

Domácí sušená rajčata sice zaberou nějaký čas, ale jsou vynikající a i cenově příznivější než kupovaná. A ať už s nimi podáváme gnocchi nebo nějaké jiné těstoviny nebo jen tak s nějakou opečenou bagetkou, vždy uděláme dojem a všichni si na nich moc pochutnají.


Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Mohlo by vás zajímat

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.