Vepřová krkovice v omáčce s kolínkama

Mišula
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 10 minut
Vaření: 60 minut
Vepřová krkovice v omáčce s kolínkama - jednoduché a bez velké práce

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
4904 KJ
sacharidy
130 g
bílkovina
66 g
tuky
41 g
nasycené mastné kyseliny
10 g
polynenasycené mastné kyseliny
2 g
vláknina
1 g
lepek
1 g
mononenasycené mastné kyseliny
1 g
cukry
1 g
cholesterol
134 mg
vápník
66 mg
draslík
48 mg
fosfor
37 mg
hořčík
24 mg
sodík
4 mg
železo
1 mg

Ingredience

  • 1 kg vepřové krkovice
  • 400 g kolínek
  • 2 bílé cibule
  • 1 červená cibule
  • 3 lžíce oleje
  • 2 litry hovězího vývaru (vepřového)
  • Sůl
  • Pepř
  • Mletá červená paprika
  • Jíška

  • 2 lžíce másla
  • 4 lžíce polohrubé mouky
  • 1 lžička červené mleté papriky

Postup:

  1. Očistíme a nakrájíme na kostičky maso.
  2. Cibule nakrájíme na kostičky.
  3. Do hrnce dáme olej a necháme zpěnit cibulku, pak přidáme maso, které okořeníme.
  4. Zalijeme vývarem a vaříme do měkka.
  5. Pak jen zahustíme jíškou kterou si připravíme:
    1. Na pánvi rozehřejeme máslo a přidáme mouku a papriku.
    2. Vše promícháme a osmahneme.
    3. Necháme vychladnout a přidáme k masu.
    4. Lece povaříme a je hotovo.
  6. Podáváme s kolínkem nebo jakoukoliv těstovinou. Chutná výborně i s kyselou okurkou nebo s kozíma rohama. Dobrou chuť!

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.