Panna cotta s malinami a karamelem
MartinSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1497 KJ
- tuky
- 27 g
- cukry
- 21 g
- sacharidy
- 21 g
- nasycené mastné kyseliny
- 19 g
- bílkovina
- 5 g
Ingredience
- 700ml smetana min 30 %
- 4 plátky želatiny
- 1 vanilkový lusk
- 150g cukru
- 100g malin
Postup:
- 400ml smetany dáme se zhruba 1/3 cukru na mírný plamen - neměla by vařit.
- Vanilkový lusk podélně rozřízneme, špičkou nože vyškrábneme semínka, a i se zbytkem lusku je hodíme do smetany. Necháme na mírném ohni 20 - 30 minut.
- Želatinu namočíme do studené vody a necháme 10 minut nabobtnat.
- Poté ji trochu vymačkáme a přidáme do horké, ovšem ne vařící smetany a dobře rozmícháme.
- Odstraníme z plamene,necháme trochu vychladit a přecedíme.
- Z 200ml smetany ušleháme polotuhou šlehačku a přimícháme ji k vařené smetaně.
- Smetanovou hmotu nalijeme do formy, třeba na srnčí hřbet, kterou jsme vyložili fresh folií.
- Dáme vychladit do lednice nejméně na 4 hodiny.
- 1/3 cukru dáme do rendlíky s troškou vody a připravíme si cukrový rozvar.
- Do něj vhodíme maliny, ať už čerstvé, pokud je nemáme poslouží nám mražené nebo i jiné ovoce. Prtomícháme a odstavíme stranou.
- Zbytek cukru dáme do dalšího rendlíku, necháme lehce zhnědnout, přidáme dve tři lžíce vody a připravíme hnědý karamel.
- Necháme svařit na konzistenci sirupu, vmícháme zbytek smetany a necháme vychladit.
- Hotovou panna cottu nakrájíme na plátky, ozdobíme malinami a polijeme karamelem.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Zapečený plněný baklažán
Pečené vepřové maso se špenátem
Asijské rýžové nudle se zeleninou a houbami shiitake
Nilský okoun s ratatouille a pečenými bramborami
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.