Pařížský dort s ovocem a máslovým krémem

Tomáš
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 12
Příprava: 15 minut
Vaření: 150 minut
Ideální na horké letní dny.

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2810 KJ
sacharidy
69 g
tuky
40 g
cukry
34 g
nasycené mastné kyseliny
18 g
mononenasycené mastné kyseliny
10 g
bílkovina
7 g
vláknina
3 g
lepek
1 g
polynenasycené mastné kyseliny
1 g
trans mastné kyseliny
1 g
draslík
318 mg
cholesterol
124 mg
fosfor
116 mg
vápník
80 mg
hořčík
50 mg
sodík
43 mg

Ingredience

  • 100 g moučkového cukru
  • 200 g másla
  • 2 vejce
  • 150 g hladké mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 vanilkový cukr
  • 250 ml pařížské smetany
  • 4 lžíce kakaa
  • 2 banány
  • 50 dkg jahod
  • 1 pomeranč
  • KRÉM:

  • 25 dkg moučkového cukru
  • 25 dkg másla
  • 0,5 l polotučného mléka
  • 1 vejce
  • 15 dkg polohrubé mouky

Korpus

  1. V míse utřeme cukr s vajíčky do pěny.
  2. Přidáme změklé máslo.
  3. Přidáme smetanu.
  4. Mouku smícháme s práškem do pečiva a přisypeme ke směsi.
  5. Nakonec vmícháme kakao.
  6. V případě, že je směs příliš hustá, rozředíme trochou mléka.
  7. Těsto nalijeme do předem vymazané a vysypané formy.
  8. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 170°C po dobu minimálně 20 minut.
  9. Když si nebudeme jistí, doprostřed korpusu píchneme špejli.
  10. Po dopečení vyndáme z trouby a necháme zcela vychladnout.

Krém

  1. V hluboké misce rozšleháme máslo s moučkovým cukrem.
  2. Vyšlehaný krém dáme na 2 hodiny do lednice, aby ztuhl.
  3. V kastrůlku s nepřilnavým povrchem smícháme mléko s polohrubou moukou.
  4. Přidáme cukr a vejce.
  5. Důkladně mícháme do zhoustnutí na mírném ohni.
  6. Necháme projít 3 minuty varem, ale stále mícháme.
  7. Odstavíme a po vychladnutí dáme odpočinout do lednice.
  8. Z lednice vyndáme obě směsi a smícháme je dohromady.

Kompletace

  1. Rozřízneme korpus.
  2. Na jednu polovinu dáme půlku krému.
  3. Přidáme ovoce.
  4. Přikryjeme druhou půlkou korpusu a celý dort pomažeme zbytkem krému.
  5. Hotový korpus můžeme posypat nastrouhanou čokoládou a ozdobit ovocem podle chuti.
  6. Před podávání dáme dort ještě na hodinu do lednice.

Výborný s ledovou kávou.


Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.