Domácí gnocchi s krémem z pečených paprik a rajčat
MartinSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1438 KJ
- sacharidy
- 62 g
- bílkovina
- 8 g
- tuky
- 6 g
- vláknina
- 4 g
- nasycené mastné kyseliny
- 3 g
- cukry
- 3 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 2 g
- draslík
- 1,14 g
- lepek
- 1 g
- fosfor
- 239 mg
- vápník
- 100 mg
- hořčík
- 92 mg
- cholesterol
- 46 mg
- sodík
- 34 mg
- železo
- 4 mg
- mangan
- 1 mg
- zinek
- 1 mg
Ingredience
- 600 g brambor
- 150 g hladké mouky (více či méně dle potřeby)
- 1 vejce
- sůl
- pepř
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 4 červené papriky
- 2 větší rajčata
- 2 lžíce másla
- trochu parmazánu (na posypání)
Postup
- Brambory upečeme v troubě do měkka( cca 160°C, 50 minut).
- Vychladlé nastrouháme na jemném struhadle nebo, pokud máme lis, prolisujeme.
- Přidáme hladkou mouku, vejce, trochu soli a vypracujeme těsto.
- Vytvarujeme malé ,,hádky,, , ze kterých krájíme malé nočky, asi 2 * 2 cm (snažíme se pracovat rychle – těsto může řídnout a lepit se).
- Do nočků můžeme udělat prstem menší důlek.
- Noky uvaříme v lehce osolené vroucí vodě. Až vyplavou na povrch, tak jsou hotové.
Krém
- Papriky s rajčaty dáme péct na pekáček do trouby. 220 °C cca 20 minut. To že slupka paprik trochu zčerná nevadí, budeme ji stejně následně odstraňovat.
- Pekáček vytáhneme z trouby, přikryjeme a necháme asi 15 minut stát. Slupka půjde krásně dolů. Po cca 15 minutách odstraníme slupky z rajčat i paprik.
- Na části másla zpěníme cibuli s česnekem nakrájené na drobno. Jen do skleněna.
- Přidáme oloupanoná rajčata a papriky, i se šťávou, kterou při pečení pustili.
- Vše rozmixujeme tyčovým mixérem, společně s dalším kouskem másla.
- Dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem.
Před servírováním opečeme hotové gnocchi(čteme ,,ňoky,,) na másle do zlatova.
Na talíři je přelijeme paprikovo - rajčatovým krémem a posypeme hoblinkami parmazánu.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.