Domácí gnocchi s krémem z pečených paprik a rajčat

Martin
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 50 minut
Vaření: 10 minut
Celkově: 90 minut
o něco více námahy, o mnoho více chuti - to jsou domácí gnocchi

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1438 KJ
sacharidy
62 g
bílkovina
8 g
tuky
6 g
vláknina
4 g
nasycené mastné kyseliny
3 g
cukry
3 g
mononenasycené mastné kyseliny
2 g
draslík
1,14 g
lepek
1 g
fosfor
239 mg
vápník
100 mg
hořčík
92 mg
cholesterol
46 mg
sodík
34 mg
železo
4 mg
mangan
1 mg
zinek
1 mg

Ingredience

  • 600 g brambor
  • 150 g hladké mouky (více či méně dle potřeby)
  • 1 vejce
  • sůl
  • pepř
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 4 červené papriky
  • 2 větší rajčata
  • 2 lžíce másla
  • trochu parmazánu (na posypání)

Postup

  1. Brambory upečeme v troubě do měkka( cca 160°C, 50 minut).
  2. Vychladlé nastrouháme na jemném struhadle nebo, pokud máme lis, prolisujeme.
  3. Přidáme hladkou mouku, vejce, trochu soli a vypracujeme těsto.
  4. Vytvarujeme malé ,,hádky,, , ze kterých krájíme malé nočky, asi 2 * 2 cm (snažíme se pracovat rychle – těsto může řídnout a lepit se).
  5. Do nočků můžeme udělat prstem menší důlek.
  6. Noky uvaříme v lehce osolené vroucí vodě. Až vyplavou na povrch, tak jsou hotové.

Krém

  1. Papriky s rajčaty dáme péct na pekáček do trouby. 220 °C cca 20 minut. To že slupka paprik trochu zčerná nevadí, budeme ji stejně následně odstraňovat.
  2. Pekáček vytáhneme z trouby, přikryjeme a necháme asi 15 minut stát. Slupka půjde krásně dolů. Po cca 15 minutách odstraníme slupky z rajčat i paprik.
  3. Na části másla zpěníme cibuli s česnekem nakrájené na drobno. Jen do skleněna.
  4. Přidáme oloupanoná rajčata a papriky, i se šťávou, kterou při pečení pustili.
  5. Vše rozmixujeme tyčovým mixérem, společně s dalším kouskem másla.
  6. Dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem.

Před servírováním opečeme hotové gnocchi(čteme ,,ňoky,,) na másle do zlatova.
Na talíři je přelijeme paprikovo - rajčatovým krémem a posypeme hoblinkami parmazánu.


Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.