Lívance s borůvkami a zakysanou smetanou

Martin
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 6
Příprava: 10 minut
Vaření: 10 minut
Celkově: 30 minut
Do zlatova smažené lívance a borůvky, to nemůže zklamat - zabodujete u dětí i dospělých

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1660 KJ
sacharidy
58 g
cukry
28 g
tuky
14 g
bílkovina
7 g
nasycené mastné kyseliny
6 g
vláknina
1 g
lepek
1 g
mononenasycené mastné kyseliny
1 g
polynenasycené mastné kyseliny
1 g
draslík
135 mg
fosfor
97 mg
vápník
58 mg
sodík
28 mg
cholesterol
28 mg
hořčík
20 mg

Ingredience

  • 300 g zakysané smetany
  • 200 ml mléka
  • 200 g hladké mouky
  • 100 g cukru
  • 50 g moučkového cukru
  • 20 g droždí
  • 200 g mražených borůvek
  • 1 vejce
  • špetka soli
  • lžíce másla
  • 2 lžíce oleje

Postup:

  1. Rozmícháme si droždí v míse s cukrem a přidáme vlažné mléko. Necháme na teple chvilku vykynout. Pak přidáme hladkou mouku, vejce a špetku soli a vymícháme těsto, které přikryjeme utěrkou a necháme opět chvilku vykynout.
  2. Z těsta smažíme na pánvi na oleji s trochou másla lívanečky do zlatova.
  3. V rendlíku rozpustíme cukr se lžící vody a připravíme cukrový rozvar.
  4. Nasypeme borůvky a krátce prohřejeme.
  5. Zakysanou smetanu smícháme s moučkovým cukrem.

  6. Na hotové lívanečky dáme lžíci borůvek, lžíci zakysané smetany a posypeme práškovým cukrem.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Mohlo by vás zajímat

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.