Jablečný štrůdl s rumovou polevou a oříšky

Tomáš
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 8
Příprava: 20 minut
Vaření: 45 minut
Lehce alkoholický štrůdl.

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1579 KJ
sacharidy
66 g
cukry
53 g
tuky
9 g
polynenasycené mastné kyseliny
6 g
vláknina
4 g
bílkovina
4 g
draslík
1,02 g
lepek
1 g
mononenasycené mastné kyseliny
1 g
nasycené mastné kyseliny
1 g
fosfor
544 mg
hořčík
233 mg
vápník
138 mg
cholesterol
32 mg
sodík
17 mg
mangan
10 mg
železo
8 mg
zinek
4 mg
měď
2 mg

Ingredience

    ŠTRŮDL

  • 1 listové těsto
  • 800 g jablek
  • 150 g cukru krupice
  • 2 vejce
  • 75 g medu
  • 100 g vlašských ořechů
  • 10 dkg hladké mouky
  • 1 skořicový cukr
  • 1 lžička skořice mleté
  • 2 lžíce moučkového cukru
  • POLEVA

  • 100 g moučkového cukru
  • 3 lžíce rumu
  • 1 lžíce horké vody

Nástroje

    Pečící papír

ŠTRŮDL

  1. Oloupeme jablka.
  2. Odstraníme jadřince.
  3. Nakrájíme na plátky
  4. Přidáme med a nasekané ořechy.
  5. Důkladně promícháme.
  6. Pracovní plochu zaprášíme moukou.
  7. Rozválíme těsto na velký plát.
  8. Rozložíme na něj jablečnou směs.
  9. Posypeme skořicovým cukrem a skořicí.
  10. Můžeme přidat krupicový cukr.
  11. Okraje těsta potřeme rozšlehaným vejcem.
  12. Zamotáme do závinu.
  13. Závin vložíme na plech s pečícím papírem.
  14. Potřeme rozšlehaným vejcem.
  15. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180° cca 30 minut.
  16. Když je štrůdl hotový, posypeme jej moučkovým cukrem.

POLEVA

  1. Utřeme cukr s horkou vodou.
  2. Pomalu přidáme rum.
  3. Třeme, dokud není poleva hustá a lesklá.
    4.Polevu ihned roztíráme na štrůdl.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.