Špagety s mletým masem

Jiřinka
Počet porcí: 4
Příprava: 15 minut
Vaření: 15 minut
Špagety s omáčkou z mletého masa, sypané sýrem
Špagety s mletým masem

Ingredience

  • 500 g mletého masa
  • 350 g špaget
  • 150 g rajčatového sladkého kečupu
  • 100 g goudy (nebo parmazánu na posypání)
  • 3 loupaná rajčata
  • 2 kapie
  • 2 stroužky česneku
  • 1 středně velká cibule
  • 1 malý rajčatový protlak
  • olivový olej
  • trochu čerstvé bazalky
  • oregáno
  • sůl
  • pepř
  • Trochu cukru

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
3635 KJ
sacharidy
89 g
tuky
40 g
bílkovina
33 g
cukry
8 g
vláknina
6 g
nasycené mastné kyseliny
5 g
mononenasycené mastné kyseliny
2 g
lepek
1 g
draslík
416 mg
vápník
246 mg
fosfor
206 mg
hořčík
52 mg
cholesterol
28 mg
sodík
22 mg
železo
2 mg
mangan
1 mg

Příprava masa

  1. Cibulku na jemno nakrájenou necháme zesklovatět.
  2. Přidáme mleté maso, osolíme, opepříme, orestujeme.

Příprava omáčky

  1. Na druhou pánev dáme kapii a trochu oleje.
  2. Po cca 2 minutách přidáme rajčata, kečup, protlak a cukr dle chuti.
  3. Rozetřeme 2 stroužky česneku s trochou soli.
  4. Zredukujeme omáčku.
  5. Přidáme oregáno a 2 lístky čerstvé nasekané bazalky.

Omáčku zamícháme do masa a necháme 2 minuty probublat.
Uvařime špagety (dle návodu na sáčku), dáme na talíř, přidáme směs, posypeme strouhaným sýrem a ozdobíme snítkou bazalky.


Uživatelská Hodnocení

Matylda
2016-12-26 14:03:28
Záviš
2016-12-26 18:12:53

Další recepty

Zapečené špagety s mletým masem
Masové koule plněné nádivkou
Veganské špagety na řecký způsob
Špagety s bazalkovým pestem a šušenými rajčaty
Špagety s tuňákem