Krůtí prsa s medovou omáčkou se zázvorem

Martin
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 20 minut
Vaření: 30 minut
inspirace Asií

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1614 KJ
bílkovina
36 g
sacharidy
35 g
tuky
8 g
cukry
8 g
mononenasycené mastné kyseliny
2 g
polynenasycené mastné kyseliny
2 g
draslík
1,269 g
sůl
1 g
nasycené mastné kyseliny
1 g
fosfor
911 mg
hořčík
303 mg
vápník
193 mg
sodík
96 mg
cholesterol
90 mg
železo
12 mg
mangan
7 mg
zinek
3 mg
měď
1 mg

Ingredience

  • 600g krůtí prsa
  • 50g zázvor
  • 4 stroužky česneku
  • 3 lžíce medu
  • 2 lžíce sojové omáčky
  • 2 lžíce ústřicové omáčky
  • 1 lžíce rýžového octa
  • 100ml rýžového vína
  • 3 chilli papričky
  • 1 lžíce sezamového oleje
  • 1 lžíce sezamových semínek
  • 1 kávová lžička škrobu
  • sůl
  • pepř

Postup:

  1. Krůtí prsa nakrájíme na menší plátky, osolíme, opepříme, zakápneme sojovou omáčkou a necháme 2 hodiny uležet.
  2. Na oleji opečeme maso zprudka do červena, vytáhneme z pánve a a odložíme stranou.
  3. Do pánve dáme zázvor nasekaný nadrobno, popřípadě nastrouhaný. Přidáme nasekaný česnek, chilli nakrájené na drobno(dle chuti) a krátce opečeme.
  4. Nalijeme do pánve víno, společně s octem a necháme chvilku zavařit.
  5. Přidáme sojovou i ústřicovou omáčku, med a sezamová semínka a přivedeme k varu.
  6. Škrob rozmícháme ve troše studené vody a vlijeme do horké omáčky. Promícháme, přivedeme k varu a stáhneme ihned z ohně.
  7. Omáčku se škrobem už nevaříme, protože by mohla zřídnout.
  8. Vrátíme zpět maso na prohřátí a můžeme servírovat.
  9. Doporučuji rýži nebo soba nudle, popřípadě nudle rýžové.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Storno
Přidat