Krůtí prsa s medovou omáčkou se zázvorem
MartinSložení porce
    hodnoty jsou pouze orientační  
  - energie
- 1614 KJ
- bílkovina
- 36 g
- sacharidy
- 35 g
- tuky
- 8 g
- cukry
- 8 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 2 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 2 g
- draslík
- 1,269 g
- sůl
- 1 g
- nasycené mastné kyseliny
- 1 g
- fosfor
- 911 mg
- hořčík
- 303 mg
- vápník
- 193 mg
- sodík
- 96 mg
- cholesterol
- 90 mg
- železo
- 12 mg
- mangan
- 7 mg
- zinek
- 3 mg
- měď
- 1 mg
Ingredience
- 600g krůtí prsa
- 50g zázvor
- 4 stroužky česneku
- 3 lžíce medu
- 2 lžíce sojové omáčky
- 2 lžíce ústřicové omáčky
- 1 lžíce rýžového octa
- 100ml rýžového vína
- 3 chilli papričky
- 1 lžíce sezamového oleje
- 1 lžíce sezamových semínek
- 1 kávová lžička škrobu
- sůl
- pepř
Postup:
- Krůtí prsa nakrájíme na menší plátky, osolíme, opepříme, zakápneme sojovou omáčkou a necháme 2 hodiny uležet.
- Na oleji opečeme maso zprudka do červena, vytáhneme z pánve a a odložíme stranou.
- Do pánve dáme zázvor nasekaný nadrobno, popřípadě nastrouhaný. Přidáme nasekaný česnek, chilli nakrájené na drobno(dle chuti) a krátce opečeme.
- Nalijeme do pánve víno, společně s octem a necháme chvilku zavařit.
- Přidáme sojovou i ústřicovou omáčku, med a sezamová semínka a přivedeme k varu.
- Škrob rozmícháme ve troše studené vody a vlijeme do horké omáčky. Promícháme, přivedeme k varu a stáhneme ihned z ohně.
- Omáčku se škrobem už nevaříme, protože by mohla zřídnout.
- Vrátíme zpět maso na prohřátí a můžeme servírovat.
- Doporučuji rýži nebo soba nudle, popřípadě nudle rýžové.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
                  
            Kuřecí soté s hlívou ústřičnou
          
                  
            Pletýnka se slaninou a sýrem
          
                  
            Voňavý dýňový chlebíček
          
                  
            Jarní kuřátko na víně
          
              
      Vyžadován uživatelský účet
  
    Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.  
  Děkujeme za Váš komentář
  
        Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
        Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
        Zabere to jen chvilku.
      
    Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
  
        Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
        účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
        se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.